След получено разрешение от съдия от Специализиран наказателен съд, на

...
След получено разрешение от съдия от Специализиран наказателен съд, на
Коментари Харесай

Откриха уж изчезналото злато на бизнесмена Илия Златанов

След получено позволение от арбитър от Специализиран углавен съд, на 07.07.2020 година се организира претършуване и изземване в парцел, благосъстоятелност на И.З., находящ се в гр. София. В хода на претърсването са открити и конфискувани огромен брой монети от жълт метал, документи и фактури.

Към сегашния миг от осъществения оглед на част от конфискуваните материални доказателства – монети от жълт метал, се открива, че същите съответстват с върнатите с постановления на прокурори при Специализирана прокуратура от 18.02.2020 година и 26.03.2020 година по отношение на подадена молба от лицето И.З., в качеството му на шеф на „ ИЗАМЕТ 1991 “ ООД. Монетите са върнати с приемно-предавателни протоколи.



В постановленията се показва, че монетите не са предмет или средство на закононарушение и не подлежат на лишаване в интерес на страната по реда на член 53 от Наказателен кодекс и по реда на Закон за административните нарушения и наказания и че връщането не би затруднило следствието.

Монетите са били конфискувани с протоколи за претършуване и изземване на 17 и 18 юли 2019 година по отношение на следствие против проведена незаконна група, основана за приемане на приходи посредством изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни покупко-продажби и за пране на пари в огромни размери.



Продължава огледа на останалата част от конфискуваните на 07.07.2020 година материални доказателства, с оглед определяне дали същите съответстват с върнатите с приемно-предавателни протоколи.

При установени нови условия, които не биха попречили на откриване на обективната истина, Специализирана прокуратура ще уведоми българската общност.

По-рано през днешния ден в "Туитър " тематиката със златото разяснява и основният прокурор Иван Гешев.

Иван Гешев: Антикорупционният фонд да се извини на прокуратурата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР