След получен сигнал представители на РДНСК София извършиха проверка на

...
След получен сигнал представители на РДНСК София извършиха проверка на
Коментари Харесай

РДНСК София спря строежа в Манастирски ливади, заради който пропадна път

След получен сигнал представители на РДНСК София направиха инспекция на градеж „ Средноетажна жилищна постройка с подземни гаражи “, находяща се на ул. „ Тодор Джебаров “, кв. „ Манастирски ливади “, за който има издадено позволение за градеж от основния проектант на регион „ Триадица “, оповестиха от пресцентъра на ДНСК. 

На място е открито, че е настъпила повреда по време на строителството, изразяваща се в компрометиране на изпълнено подсилване на ров и сриване на земни маси. От РДНСК София е издадена заповед за прекъсване на всички типове строително-монтажни работи като се изключи ограниченията за неотложно обезопасяване на градежа и укрепителни действия. От началника на РДНСК София е издадена и заповед за назначение на Техническа експертна комисия, която да откри аргументите довели до повредата на градежа. 

На 23 август 2023 година заместник-кмета на регион „ Триадица “ е изпратил на възложителя, строителя и строителния контрол писмо с инструкции за неотложно предприемане на дейности за осъществяване на плануваното по план подсилване на градежа както и спешни възстановителни действия във връзка с възобновяване на улица „ Тодор Джебаров “. РДНСК София е получила писмото за сведение защото градежът е четвърта категория и контролът във връзка с строителството е напълно в компетенциите на общинската администрация. В него не се съдържат данни за настъпила повреда по време на строителството, за което е способена ДНСК да предприеме дейности според наредбите на Закона за устройство на територията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР