След получен на 01.02.2022 г. сигнал от управителя на Хидрострой“

...
След получен на 01.02.2022 г. сигнал от управителя на Хидрострой“
Коментари Харесай

РДНСК Перник извърши проверка на насипа, предизвикал свлачище

След получен на 01.02.2022 година сигнал от шефа на „ Хидрострой “ ООД за отчасти опустошен бетонов възел, благосъстоятелност на компанията, РДНСК Перник извърши инспекция на място на:
Обект: „ Бетонов възел “, намиращ се в кв. „ Караманица “.Обект: „ Насип “ в парцел в кв. „ Караманица “.
Проверката откри, че върху цялата повърхност на парцела е изработен насип от земни маси. В северната си част насипът се е свлякъл, като образувалата се денивелация е към 10 м. Височината на насипа в северозападната част на парцела е почти 25 м. Имотът е благосъстоятелност на „ В и Б енерджи “ ООД. Не са открити данни да е издавано позволение за градеж в описания парцел.

В намиращия се в съседство имот, благосъстоятелност на „ Хидрострой “ ООД, е построен бетонов възел с три силоза. Единият от тях е паднал и стоманобетоновите му фундаменти са се изместили. Фундаментите на другия силоз, който е най-близко ситуиран до падналия, са пропаднали и компрометирани. Вътрешните пътища, който са били построени, с цел да обслужват бетоновия възел, са напукани. В региона се следи и разбъркване на земните пластове във височина. Оградата в южната част е поддала и изместена.

С оглед на резултатите от осъществената инспекция и направените констатации от РДНСК Перник, насипът не попада в хипотезата за проучване на повреди в строителството. РДНСК Перник е съставила констативен протокол № 1/01.02.2022 година изпратен до кмета на община Перник и „ ГЕОЗАЩИТА “ ЕООД, за предприемане на следващи дейности по подготвеност поради откритите нарушавания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР