След пожарникарите днес на протест излязоха полицаите и граничните служители

...
След пожарникарите днес на протест излязоха полицаите и граничните служители
Коментари Харесай

Полицаи и граничари излязоха на протест

След пожарникарите през днешния ден на митинг излязоха служителите на реда и граничните чиновници от цялата страна.  

Те се събраха през днешния ден пред постройката на Народното събрание. По предварителна информация, митингът ще бъде подсилен от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Основното гледище е за растеж на възнагражденията с 20%. Според тях последното нарастване на заплатите е било преди 2 години. С 30% са увеличени заплатите в някои държавни структури. Тогава служителите на реда получават 15 на 100 нарастване, вместо с 30%.

„ Реформата в системата на Министерство на вътрешните работи не се случва от години макар обещанията на всички ръководещи, ние сме тези, които излизаме първи и разгласяваме настояванията си, тъй като нашият труд не се цени, изключително сега ” - декларира Генади Тенев от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

„ Против сме и за концепцията, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна сигурност от структурата на Министерство на вътрешните работи. Първо, не е поискано нашето мнение за тази смяна. Това не се прави по този метод “, показва още Тенев.

Синдикатът на чиновниците в пандизите е удостоверил своята поддръжка за митинга на сътрудниците си от Министерството на вътрешните работи, които упорстват за нарастване на заплатите на работещите в бранш „ Сигурност “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР