След пожара във старческия дом във Варна пристигнаха близки на

...
След пожара във старческия дом във Варна пристигнаха близки на
Коментари Харесай

Очевидец: В дома за възрастни във Варна често умират хора

След пожара във старческия дом във Варна дойдоха близки на настанените. Разбрали за случая от новините. Според живеещи в региона общественото заведение обитавали дружно психологично заболели и възрастни хора. Хората описват, че тук се случвали и други нещастия.

„ Знам, че има и самоубил се човек, който е скочил през балкона. Не може всеки ден да минават по 1-2 катафалки. Значи тук или всеки ден умират хора и никой не знае за какво и по какъв начин, или нещо се върши”, разяснява пред Нова тв човек, поискал да остане неизвестен.

На място дойдоха от дирекция „ Социално подпомагане”, които занапред ще се откриват дали въпросният дом е имал лиценз за работа. „ За нас беше значимо дали потребителите имат потребност от нашата подкрепа”, разяснява Димитричка Кънчева.

Пожарът в дома за остарели хора " Свети Георги " взе четири жертви. Две дами са настанени в тежко положение в болница, а над 20 души - евакуирани. Според полицията към този момент има изясненост от кое място е тръгнал огънят. Подозренията се насочват към 53-годишен жител на дома.

Огънят стартира малко преди 3 ч. сутринта. На място идват пожарникари. „ В рамките на няколко минути съумяват да изгасят пламъците и след което отдимяват и виждат, че има починали трима мъже и в прилежащата стая, на която вратата по всяка възможност е била отворена, е починала и още една жена”, изясни шефът на пожарната във Варна ком. Тихомир Тотев.

И четиримата починали са били жители на дома. Според главната версия за случая - 53 годишен мъж, също живеещ в общественото заведение, е предизвикал пожара. „ В момента му се прави психиатрична експертиза, настанен е в психиатрична клиника във Варна”, посочи ст. комисар Атанас Михов - шеф на ОД на МВР-Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР