След погрома в София на протеста пред Националния стадион, Българският

...
След погрома в София на протеста пред Националния стадион, Българският
Коментари Харесай

След безредиците в София БФС свиква извънреден конгрес

След погрома в София на митинга пред Националния стадион, Българският футболен съюз разгласи, че ще свика конгрес през идната година. Още идната седмица президентът на съюза Боби Михайлов ще свика съвещание на изпълкома, с цел да дефинират дадата на Конгреса.

“През идната седмица президентът на Българския футболен съюз ще свика незабавно съвещание на Изпълнителния комитет за насрочване на дата за Конгрес през идната година ”, оповестяват в позиция на БФС.

ескалация на напрежение и вълнения в центъра на София

От футболния съюз още веднъж оправдаваха решението мачът с Унгария да е без почитатели със Столичната дирекция на вътрешните работи и с рекомендация от Европейската футболна асоциация.

Позицията на БФС идва два дни след безредиците в София по време на мача България-Унгария на Националния стадион “Васил Левски ”. Дербите се игра без аудитория, което докара до всеобщ митинг с близо 4000 души – почитатели на разнообразни футболни клубове.

За ескалацията на напрежението в център на София в четвъртък БФС приканва да се търси повода в уредника на митинга.

“БФС също по този начин акцентира, че отговорниците за ескалацията на напрежението и конфликтите пред стадиона би трябвало да се търсят в уредника на митинга, институцията, разрешила неговото осъществяване, само че главно – в обществените подстрекатели на митинг, авансово обявен като извънредно “мирен ”. БФС изрича признателност на Столична дирекция на вътрешните работи за навременната реакция и предотвратяването на още по-сериозни произшествия и закононарушения ”, споделят още от футболния съюз.

В петък президентът на БФС Борислав Михайлов беше разпитан в антикорупционната комисия. На излизане от там Михайлов съобщи пред публицисти, че в понеделник ще каже дали ще си подаде оставката.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР