След подвизите, които постигна по-рано през настоящата седмица на турнира

...
След подвизите, които постигна по-рано през настоящата седмица на турнира
Коментари Харесай

Една бляскава кариера намери своя завършек: Лопес изигра последния си официален двубой

След подвизите, които реализира по-рано през актуалната седмица на шампионата в Майорка, през днешния ден 41-годишният Фелисиано Лопес не съумя още веднъж да удължи своята тенис приказка и след загуба от Яник Ханфман ще окачи ракетата на стената. В последната си професионална конкуренция испанският деец надви над Макс Пърсел и Джордън Томпсън и доближи до четвъртфиналите, където обаче бе спрян от международния №48 след единствено 70 минути игра за крайното 2:6 4:6. 

В хода на срещата германецът бе непогрешим във всеки един аспект и не пропускаше опция да накаже по-плитките удари на локалния любим. Уинърите не спираха да се натрупат в сметката на по-високоранкирания тенисист, който наложи цялостна доминация в откриващата част и след пет следващи гейма на сметката си поведе в общия резултат. Ситуацията на корта не се промени и във втория сет, където Ханфман продължи да притиска съперника си и реализира ранен пробив за 3:1, след който не загуби нито точка на личен сервис, с цел да се поздрави с крайната победа.

След края на конфликта домакините бяха подготвили специфична гала, в която отдадоха заслуженото на своя съотечественик. Лопес ще остане в историята като испанеца, спечелили максимален брой мачове на трева (87), задминавайки по този индикатор даже Рафаел Надал, който разполага със 76 победи върху най-старата настилка.

Бившият №12 може да се похвали със 7 АТР трофеи, от които 4 са завоювани на трева, както и с постигане до три четвъртфинала на Уимбълдън. В кариерата си той е реализирал триумфи над цели 39 представители на топ 10, като при два от тях побеждава действащи №1 - Надал в Куинс (2010) и Джокович в Дубай (2016). Именно Лопес държи и върха за най-вече следващи участия в съществена скица на шампионат от Големия шлем (79) - от Ролан Гарос 2002 до Ролан Гарос 2022. 

Не бива да забравяме и успехите на испанеца при тандемите, където има завоюван трофей от Големия шлем - дружно с Марк Лопес на Ролан Гарос през 2016 година Освен това Лопес има забележителен принос и за четирите трофеи на Испания от Купа " Дейвис " през 2008, 2009, 2011 и 2019 година.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР