След подаване на сигнала срещу вицепремиера Асен Василев, Инса ойл“

...
След подаване на сигнала срещу вицепремиера Асен Василев, Инса ойл“
Коментари Харесай

„Инса ойл“: След сигнала срещу Василев, компанията ежедневно се проверява от всички съществуващи държавни органи

След подаване на сигнала против вицепремиера Асен Василев, „ Инса ойл “ всекидневно се ревизира от всички съществуващи в страната контролни финансови и административни органи. Това оповестяват от петролната компания в позиция, във връзка сигнала, по който стартира следствие против Василев. 

В позицията се споделя: 

Петролната компания „ Инса ойл “ упорства да не бъде намесвана в политическите диспути по отношение на правосъдната промяна в България. Представители на държавното управление и профилираната прокуратура от през вчерашния ден си разменят в медиите изказвания свързани със сигнала, който „ Инса ойл “ подаде против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. Призоваваме министрите от държавното управление да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата. След подаване на сигнала, „ Инса ойл “ всекидневно се ревизира от всички съществуващи в страната контролни финансови и административни органи. Като компания от петролния бранш се отнасяме с схващане към работата на държавните институции, само че активността им през последните дни граничи с административен тормоз, основаване на целенасочени спънки в работата на компанията или е подготовка за предприемане на други ограничения, които да доведат до ограничение на нейната икономическа активност.

В „ Инса ойл “ работят над 500 индивида, а за миналата 2021 година компанията е внесла в държавната хазна налози в размер на 730 милиона лв.. Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „ Инса ойл “ е сътрудник на влиятелни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции и българското държавно управление и за повторно се обръщаме към тях с настояването да не спекулират с името на компанията. Настояваме сигналът до способените органи да се преглежда всъщност, а не като мотив за политическа или правосъдна принуда към компанията.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР