След подадени малко преди полунощ срещу първи април сигнали в

...
След подадени малко преди полунощ срещу първи април сигнали в
Коментари Харесай

ПЪЛЕН БЛОКАЖ! 20 автобуса с българи чакат на сръбско-унгарската граница

След подадени малко преди среднощ против първи април сигнали в Министерството на външните работи за закъснение на към 20 рейса с български жители на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош - Рьоске на сръбско-унгарската граница, посолството на България в Будапеща е оказало неотложно подпомагане на чакащите ни сънародници, оповестиха от Министерство на външните работи.

След осем диалога с основния дежурен на Министерство на вътрешните работи - Унгария е открито, че от март на граничните пунктове на Унгария се организира непрекъсната интервенция "Сухопътни граници 2018 ". Това важи изключително за уязвимите за миграционен напън посоки.

Операцията включва тотална инспекция на всички моторни транспортни средства, влизащи в страната от Сърбия. Властите обръщат изключително внимание на ТИР-автомобили и рейсове.

Това е повода за забавянето на рейсовете с българи, измежду които и възпитаници. Министерство на външните работи е уведомило навреме подалите сигнала за интервенция "Сухопътни граници 2018 ".

Отбелязването на католическия Великден, пониженият брой чиновници на граничен надзор и парламентарните избори в Унгария на осми април също може да утежнят прекосяването през страната. Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош - Рьоске е върху главната пътна артерия, водеща от България към Виена.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР