След подадената от мен оставка в нашия устав пише, че

...
След подадената от мен оставка в нашия устав пише, че
Коментари Харесай

Нинова: Изключена съм от орган, който няма право да го прави

След подадената от мен оставка в нашия правилник написа, че би трябвало да се свика Конгрес, който би трябвало да ме освободи. Настоявам за това трети месец. Това съобщи пред Nova News Корнелия Нинова – ръководител на Българска социалистическа партия в процедура на оставка.

„ Моето предпочитание е само да се съблюдава уставът и законът на страната “, акцентира тя.

„ Съдът би трябвало да отсъди кой крив, кой прав “, добави тя.

Нинова беше безапелационна, че Българска социалистическа партия ще взе участие на изборите: „ Не можем да оставим партията без регистрация “.

Тя изясни по какъв начин ще се случва регистрацията на листите за изборите.
„ Ще се работи по разпоредбите. Листите се редят от регионалните препоръки. Водачите се дефинират от Националния съвет “.

„ Представляващия Националния съвет и партията, който и да е той след решението на висшия съд, би трябвало да ги внесе “, добави тя по отношение на предстоящото решение на съда за това какъв да е ръководител на Българска социалистическа партия, което би трябвало да излезе на 9 септември.

„ Бях изключена на Национален съвет. Аз съгласно устава не трябва и не може. Този Национален съвет не беше законен “, съобщи тя. По думите ѝ, на съвета са участвали и дали своят вот лица, които не са негови членове, да вземем за пример Велислава Дърева. Имало тройна покана те да изоставен, само че било отказано.

" За нас това решение е нелегитимно и сътрудниците Ченчев и Свиленски ще го апелират ", изясни тя.

Попитана дали, в случай че съдът я разгласи за ръководител на партията, тя би одобрила Мая Манолова за лидер на листа, Нинова отговори:
" Ако е номинирана от Сливен, Хасково или Кюстендил, както слушам, ще се обърна към социалистите в тези области дали я желаят. Ако зависи от мен регистрацията. Ще се съобразя с мнението на социалистите, а не с мнението на няколко души, които са събрали някъде и са решили, че това е верният ход ".

„ Борбата е за това дали ще се промени линията на политика и държание на Българска социалистическа партия. Дали ще се прегърне оня неолиберален ляв метод в Европа, който първите неща, които пропагандира, са джендър идеология, повече наказания против Русия, повече мигранти “, уточни Нинова и напомни, че тя от дълго време се бори против тези неща.

Другата борба, по думите ѝ, е „ дали Българска социалистическа партия ще попадне в ръцете на олигарси “.
„ Натам се върви “, счита тя.

Според нея, Вигенин, Гуцанов и Зафиров са единствено реализатори, чиито дейности се дирижират от Кирил Добрев.

Нинова уточни, че е поискала информация от всички министерства и е получила информация за това, че едни и същи компании са получавали поръчки в доста министерства и организации. Те са свързани с Кирил Добрев.

" Толкова ли в страната няма други компании? И по какъв начин по този начин те печелят всички публични поръчки. При това, забележете, при всички ръководства ", попита Нинова.

Това почнало по времето на Бойко Борисов и траяло при служебните кабинети на Радев, както и двете държавни управления с присъединяване на Политическа партия.

Нинова отхвърли изказванията, че стои в Българска социалистическа партия поради постове: „ Сигурно съм единственият човек в страната, отказал да е ръководител на Народното събрание и евродепутат. Не съм за постове “.

„ Не напускайте Българска социалистическа партия. Че има доста искащи “, обърна се тя към редовите членове на партията.

На въпрос дали ще се кандидатира за народен представител Нинова отговори: „ Разбирам, че всичките ми номинации до момента от новото управление - остаряло, били задрасквани. И карали организациите да не ми пускат номинациите “.

" Да забележим какво ще направи това огромно ляво обединяване, което аз не намирам, че е такова ", съобщи тя.

" Какво огромно ляво обединяване е това, откакто вътре няма знаковите персони на бузлуджанци - Първанов, Георги Кадиев, Пирински, Петър Мутафчиев, Станишев, Ваня Григорова - новата звезда на лявото, която също не желае с тях? Какво ляво обединяване е това? Новите лица са Мая Манолова, Румен Петков, Александър Томов и Татяна Дончева. Това е новото. Въпреки това поисквам триумф. Но нямам доверие, че това ще даде силата, от която има потребност лявомислещият човек ", приключи Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР