След почти пролетното време, което ни съпътстваше през дългите празнични

...
След почти пролетното време, което ни съпътстваше през дългите празнични
Коментари Харесай

След пролетното време: Зимата се завръща, връхлита ни снежна...

След съвсем пролетното време, което ни съпътстваше през дългите празнични дни, зимата още веднъж ще подсети за себе. От Националния институт по метеорология и хидрология предизвестиха, че на 10 януари (вторник) се чакат обилни превалявания от дъжд, които вечерта ще преминат и в сняг.

Дотогава през почивните дни ще е най-вече слънчево. Ще бъде съвсем безшумно или със слаб вятър, в събота - западен, в неделя - южен. Температурите ще се намалят и в неделя минималните ще са сред минус 2° и 3°, оптималните – най-вече сред 6° и 11°. В неделя сутринта тук-там, основно по поречието на Дунав и в югоизточните региони, ще бъде с ниска облачност или мъгла.

В понеделник преди обяд на повече места в западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина ще има мъгли или ниска облачност. В Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток и ще се усили до сдържан.

По-късно денем от запад ще стартира нарастване на облачността, а през нощта против вторник в западните региони ще стартират превалявания от дъжд.

Във вторник и сряда ще бъде най-вече облачно. В доста региони ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността за обилни количества. Още във вторник в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, в сряда в източните региони - север-североизточен; ще бъде сдържан до мощен и ще нахлува относително леден въздух.

Със захлаждането във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните региони дъждът ще минава в сняг. През нощта против четвъртък преваляванията ще спрат, вятърът ще отслабва.

В четвъртък о блачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът на всички места ще отслабне, до вечерта в обособени региони и ще стихне. Отново ще се затопля.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР