След почти летните температури днес, в неделя се очаква рязко

...
След почти летните температури днес, в неделя се очаква рязко
Коментари Харесай

В събота отново ще е топло, а после започват дъждове

След съвсем летните температури през днешния ден, в неделя се чака внезапно и значително захлаждане и проливни превалявания от дъжд. Ще има и региони със сняг. Ще се образува и снежна завивка.

Утре ще остане към момента топло за сезона, с температури сред 19° и 24°, само че облачността ще се усилва и след обяд и вечерта основно в западната половина от страната, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската низина - сдържан северозападен вятър.

В планините облачността ще се усили и след обяд ще има валежи от дъжд, единствено по най-високите елементи - от сняг. Вятърът ще бъде сдържан от северозад.

И на следващия ден в по-голямата част от Европа, ще бъде слънчево, а на Британските острови и Пиринеите – и по-топло от нормалното за сезона.

И на Балканите температурите ще останат по-високи от типичните за средата на април, само че в северозападната половина от полуострова ще стартират валежи от дъжд.

У нас, в неделя се чакат повсеместни превалявания. Ще е прохладно, а с понижението на температурите в следобедните часове и през нощта против понеделник по високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Ще има условия да се образува и задържа снежна завивка.

В понеделник и вторник преваляванията ще продължат. В сряда ще стартира стопляне, което съгласно по-дългосрочните прогнози ще продължи и през идващите дни, само че заран ще остане студено с температури в някои региони към и малко под нулата.

В празничните дни към Великден температурите ще са приближат до нормалните за сезона, само че времето ще бъде прекомерно изменчиво – ще има и слънчеви часове, само че и нараснала възможност за превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР