След почти едноседмична забрана, Израел обяви, че от неделя ще

...
След почти едноседмична забрана, Израел обяви, че от неделя ще
Коментари Харесай

Израел отново разрешава износа от Ивицата Газа

След съвсем едноседмична възбрана, Израел разгласи, че от неделя ще позволи износа на търговски артикули от Ивицата Газа през основния граничен пункт Керем Шалом. Забраната беше наложена откакто инспектори откриха " висококачествени експлозиви " в пратка, скрити в подплатата на облекла . Според палестинските чиновници, това решение засегнало хиляди фамилии и могло да има съществени последици за поминъка в блокираната територия, предава Ройтерс.

Израелските управляващи споделиха в понеделник, че краткотрайно не разрешават търговски артикули да напущат Ивицата Газа откакто  бяха открити експлозиви в една от пратките . " Преди малко израелската страна ни осведоми за решението на израелското държавно управление да възобнови износа от Ивицата Газа през Керем Шалом от неделя ", оповестиха палестинските управляващи.

Няма формален коментар от COGAT, органът на Израел, който координира административните и гранични въпроси с палестинските територии.

Откакто ислямистката формация " Хамас " пое контрола върху Ивицата Газа през 2007 година, районът е един от най-бедните и с най-висока безработица в света . Израел и Египет поддържат строга обсада на доста артикули, влизащи в Газа. Регионът е съществено потърпевш и от четири огромни войни и голям брой други конфликти сред " Хамас " и Израел.
 Ракети от Газа летят по Израел
Ракети от Газа летят по Израел

След насилието на Западния бряг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР