След почти два часа дискусии снощи приключи сесията на Централния

...
След почти два часа дискусии снощи приключи сесията на Централния
Коментари Харесай

Ясен е съставът на македонското правителство, албанците с много силни позиции

След съвсем два часа полемики нощес завърши сесията на Централния съвет на СДСМ. Партията дефинира контрактувания с сътрудниците състав на новото държавно управление на Република Северна Македония, съобщи МИА, представена от БГНЕС.
Както разгласи водачът на СДСМ и предстоящ министър председател Зоран Заев, след сесията на централния съвет министър на вътрешните работи ще бъде Оливър Спасовски, на защитата - Радмила Шекеринска и на правораздаването - Божан Маричич. Благой Бочварски ще оглави министерството на превоза и известията, Ягода Шахпаска ще бъде министър на министерството на труда и обществената политика, а Ирена Стефовска ще бъде новия министър на културата. Венко Филипче остава министър на опазването на здравето, вицепремиерът Мила Каровска ще оглави министерството на образованието и науката, а актуалният външен министър Никола Димитров ще бъде заместител министър-председател, отговарящ за европейските въпроси. Фатмир Бесими ще бъде вицепремиер по икономическите въпроси, а Люпчо Николовски ще бъде заместител министър-председател за битка с корупцията. Министърът на локалното самоуправление ще бъде в допълнение разгласен.
 Заев получи мандат за сформиране на държавно управление (СНИМКА) Заев получи мандат за сформиране на държавно управление (СНИМКА)
Лидерът на СДСМ Зоран Заев получи мандат за сформиране на държавно управление на Република Северна Македония от президента на страната Стево Пе...
Заев акцентира, че това са професионални, виновни и всеотдайни чиновници, които бъдещия четиригодишен мандат ще изпълнят напълно програмата и правилата на обединението.
Новият кабинет ще има 19 министерства, а не 26 както преди.
Приоритетите на новото държавно управление, сподели Заев, ще бъдат стопанската система, правосъдните промени, финансовите инфраструктурни планове, околната среда и вложенията в опазването на здравето. Продължава осъществяването на съглашението от Преспа с Гърция и на Охридското рамково съглашение.
" Ахмети и аз бяхме задоволително далновидни, с цел да се съглася да управлявам държавното управление в продължение на 4 години, а през последните 100 дни министър-председателят да бъде предложение на ДСИ по взаимно единодушие . Парламентарното болшинство ще почита духа на взаимната работа, което значи конструктивност, разговор, почитание към мнението на други хора, учредено на причини и създаване на консенсусна народна власт, вместо паралелизъм, етноцентризъм и блян към превъзходство. СДСМ и ДСИ към този момент хармонизират своите предизборни платформи в взаимна четиригодишна държавна стратегия ", сподели Заев.
 Македонският министър на стопанската система с ковид Македонският министър на стопанската система с ковид
Министърът на стопанската система на Република Северна Македония Крешник Бектеши е с положителен тест за ковид, заяви МИА. В своя Facebook...
По-рано ДСИ разгласи своите претенденти. Както съобщи водачът на партията Али Ахмети след съвещанието на Централния съвет на партията, което се организира в Тетово, Буджар Османи ще бъде министър на външните работи, Фатмир Бесими ще оглави министерството на финансите, Крешник Бектеши остава министър на стопанската система, а министър на околната среда ще бъде Насер Нуредини.
Остава, както Ахмети по-рано съобщи, съдружните сътрудници да договорят различен министър в Министерството на осведомителното общество, а през днешния ден ще бъде определен ръководителят на Народното събрание Джафери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР