След почти ден мълчание и Русия изрази позиция за едностранното

...
След почти ден мълчание и Русия изрази позиция за едностранното
Коментари Харесай

Русия: Действията на САЩ могат да унищожат мирния процес в Близкия изток

След съвсем ден безмълвие и Русия изрази позиция за едностранното признание на Йерусалим за столица на Израел от Съединени американски щати. Това стана след телефонен диалог в четвъртък вечер сред Владимир Путин и Реджеп Ердоган.
Както и се чака, съветската позиция не е по-различна от целия останал свят и също показва безпокойствие по отношение на решението на Доналд Тръмп, което заплашва сигурността в Близкия изток.
„ Двете страни показаха сериозна угриженост по отношение на решението на Съединени американски щати да признае Йерусалим за столица на Израел и оповестяването за преместването на посолството от Тел Авив. Тези стъпки могат да унищожат бъдещето на мирния развой в Близкия изток ", гласи известие на Кремъл.
Според съветската страна е неприемливо по-нататъшно ескалиране на напрежението в района и напъните на интернационалната общественост би трябвало да бъдат ориентирани към подкрепяне на възобновяването на израелско-палестинските договаряния за да се откри компромисно решение за статута на Йерусалим, като се акцентира и правото на палестинския народ да сътвори своя лична страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР