След почти 20 години на сцената Facebook продължава да се

...
След почти 20 години на сцената Facebook продължава да се
Коментари Харесай

Facebook достигна исторически връх от 2 млн. активни потребители дневно

След съвсем 20 години на сцената Фейсбук продължава да се разраства. Социалната мрежа към този момент има 2 милиарда дейни консуматори на ден, оповестяват от Meta дружно с информацията за приходите си за четвъртото тримесечие, представени от Engadget.    Докладът подчертава, че за първи път в историята Фейсбук, която през последното тримесечие е нараснала броя на потребителите си с 16 милиона, е достигнала 2 милиарда дневни консуматори.   Макар че Фейсбук не е първата платформа, благосъстоятелност на Meta, която доближава тази кота - WhatsApp неотдавна съумя да го направи, това демонстрира, че най-големият източник на доходи от реклама за компанията продължава да се разраства, даже на фона на забележителните съкращения през последните месеци.    Наскоро основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг разгласи преструктуриране на компанията, което докара до премахването на повече от 11 000 работни места, заявявайки, че " 2023 година е " Годината на успеваемостта ".   Въпреки че приходите на Meta се свиха през последната година, тези за последното тримесечие на 2022 година, които възлизат на 32,2 милиарда $, са малко по-добри от предстоящите, въпреки че в действителност са с 4% по-ниски по отношение на предходната година.  
На този декор, по време на диалог с анализатори Зукърбърг подчертава, че компанията ще продължи да прави съкращения, защото дава приоритет на успеваемостта. " Ще бъдем самодейни във връзка с съкращаването на планове, които не се извършват или може би към този момент не са толкоз значими ", споделя той, като прибавя, че " генеративният изкуствен интелект ще бъде приоритет за Meta през идната година ".

Компанията продължава да губи големи суми от вложенията си в метавселената. Reality Labs, подразделението, което дава отговор за плановете, свързани с VR, AR и метавселената, е изгубило 4,3 милиарда $ през Q4 2022 година и близо 14 милиарда $ за цялата година, оповестяват от компанията майка на Фейсбук и удостоверяват, че чакат да изгубят още повече от Reality Labs през идната година. 
  " Очакваме годишните ни загуби от Reality Labs да се усилят през 2023 година ", разяснява финансовият шеф на Meta Сюзън Ли. " Но ще продължим да влагаме съществено в тази област, като се имат поради забележителните дълготрайни благоприятни условия, които виждаме в нея. "     Въпреки че загубите на Reality Labs способстваха за забавянето на приходите на Meta през последната година, съгласно Зукърбърг компанията е в разгара на " много бърза смяна " спрямо минали години. " Не можем да желая от всичко хипер напредък ", споделя той. " Ще има някои области, които ще се развиват доста бързо, ще има и такива, в които се вършат вложения за бъдещето. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР