След почивката за Великден продължава първо заседание на парламента. Очаква

...
След почивката за Великден продължава първо заседание на парламента. Очаква
Коментари Харесай

Днес избират председател на НС, кабинетът решава и за вноса от Украйна

След почивката за Великден продължава първо съвещание на Народното събрание. Очаква се 49-ото Народно заседание да избере ръководител. След няколко дни договаряния сред първите две политически сили те се схванаха отпред на Народното събрание да застане Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. След няколко месеца обаче той може да бъде заменен от представител на ПП-ДБ.

Това е било и едно от изискванията на договарянията. Ротация на председателското място може да има, в случай че Народното събрание работи най-малко 3 месеца. Правната комисия пък ще оглавят ПП-ДБ.

Двете обединения се схванаха и за законодателната стратегия. В нея влизат проектозаконите за Плана за възобновяване, присъединението към Еврозоната, Шенген и правосъдната промяна.

На този декор водачът на ГЕРБ - Бойко Борисов, би трябвало да се срещне с ръководителя на „ Възраждане ” - Костадин Костадинов.

Заседанието на Народното събрание стартира в 10:00 часа.

Очаква се Министерският съвет да реши дали ще спре краткотрайно вноса на продукция от Украйна към страната ни. Предложението идва от земеделското министерство след серия митинги на зърнопроизводителите у нас.

Вероятно възбраната ще засегне пшеницата, царевицата и слънчогледът, само че и други селскостопански артикули като плодове и зеленчуци, мляко, яйца, мед, месо, които идват от Украйна.

Същата мярка към този момент беше подхваната от Полша, Унгария и Словакия. Европейската комисия обаче реагира остро, като съобщи, че страни членки не могат сами да образуват комерсиална политика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР