След победата на Аржентина с 3:0 над Хърватия в полуфинала

...
След победата на Аржентина с 3:0 над Хърватия в полуфинала
Коментари Харесай

Аржентинска журналистка към Меси: Ти направи нещо отвъд спечелването на световната титла

След успеха на Аржентина с 3:0 над Хърватия в полуфинала на Мондиал 2022 направилият следващия си мощен мач в шампионата Лионел Меси даде изявление пред журналистката Софи Мартинес Матеос от аржентинската Television Publica. Накрая вместо да му зададе финален въпрос, тя реши да изкаже прочувствена тирада, изразявайки насладата, която капитанът на “Албиселесте ” носи на аржентинския народ.

“Финалът на Световното състезание идва и сигурно всички ние (аржентинците - б.р.) желаем да спечелим купата, само че просто желаех да ти кажа, че без значение от резултата, има нещо, което никой не може да ти отнеме и това е фактът, че ти се докосна до всички аржентинци, споделям ти го в действителност. Няма дете, което да не има твоята фланелка, без значение дали е истинска, подправена или основана с въображение. Ти в действителност остави диря в живота на всички. И това, за мен, е оттатък спечелването на която и да е международна купа. Никой не може да ти го отнеме и ти благодаря за цялото благополучие, което носиш на толкоз хора. Наистина се надявам да приемеш тези думи със сърцето си, тъй като имам вяра, че това е по-важно от една международна купа. Затова ти благодаря, капитане ”, сподели журналистката на Меси.

Видеото от изявлението бързо събра над 1 млн. гледания в Туитър, където британската легенда Гари Линекер написа като коментар: “Има право ”.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР