След по-малко от месец предстои сериозно предизвикателство за 19-годишната Ема

...
След по-малко от месец предстои сериозно предизвикателство за 19-годишната Ема
Коментари Харесай

След близо 3 часа драма и редица обрати: Радукану се пребори за 1/4-финал във Вашингтон!

След по-малко от месец следва съществено предизвикателство за 19-годишната Ема Радукану, защото ще би трябвало да пази трофея си от миналогодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати. Младата британка избра да открие своето американско турне през този сезон с присъединяване на конкуренцията във Вашингтон, като до този миг няма и диря от неуверените ѝ изяви до момента през 2022-ра.

След като на старта на шампионата Радукану записа безапелационен триумф над Луиза Чирико, през днешния ден тя се наложи над международната №67 Мария Камила Осорио Серано със 7:6(5) 7:6(4) в мач, траял 2 часа и 50 минути, с цел да се класира за четвъртфиналната фаза на конкуренцията без нито един изгубен сет. В борба за място в полуфиналите тийнейджърката ще се изправи против рускинята Людмила Самсонова.

Откриващата част се трансформира в същинско представление, защото продължи цели 82 минути. Началото бе напълно в интерес на шампионката от US Open, която пласираше ударите си надълбоко в противниковата половина и бе открила доминация в разиграванията, с цел да си построи небрежно задатък от брейк и 4:1. С придвижване на времето обаче равнището на фаворитката спадна и неточностите от нейната ракета зачестиха доста, което в комбиниране с отличните контраатаки на Осорио Серано докара до равнене на резултата.

Последва нова замяна на пробиви, след която станахме очевидци на тайбрек. В неговото начало колумбийката успяваше да наложи своето движение на игра и доближи до задатък от 5:3 точки, само че станахме очевидци на следващия поврат, защото британката превключи на друга предавка и завоюва последвалите четири точки, с цел да запише дебютната част против своето име.

Reeling off the last four points in the tiebreak
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР