След по-малко от година от излизането на процесорите Intel Kaby

...
След по-малко от година от излизането на процесорите Intel Kaby
Коментари Харесай

Процесорите Intel Kaby Lake-X изглежда ще бъдат пенсионирани

След по-малко от година от излизането на процесорите Intel Kaby Lake-X, корпорацията Intel се готви да ги пенсионира.
Едновременно с това, процесорният колос призна, че концепцията за „входно ниво“ за HEDT платформата LGA2066 не се е оказала удачна и оставянето на тези чипове на пазара няма смисъл.



Да си напомним, че процесорите Intel Kaby Lake-X , и по-точно Core i5-7640X и Core i7-7740X, излязоха на пазара на 26 юни. Те доста бързо си завоюваха репутацията на чипове, които е по-добре да бъдат избягвани. От позиция на техническите характерности, тези централни процесори на процедура напълно повтарят параметрите на четириядрените аналози за всеобщата десктоп платформа LGA1151. Но не могат напълно да разкрият опциите на дънните платки с чипсета Intel X299. И още, за разлика от процесорите Skylake-X, тези чипове имат двуканален контролер на DDR4 оперативна памет и обезпечават работата на единствено 16 линии PCI Express 3.0.

Intel още този месец стопира производството на процесорите Kaby Lake-X. Но ще продължи да взема поръчки за тях до 30 октомври. Последната партида от тези чипове ще бъде доставена в магазините на 31 май 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР