След по-малко от два дни депутатите ще прекрачат прага на

...
След по-малко от два дни депутатите ще прекрачат прага на
Коментари Харесай

Без реакции от партиите за предложения Бюджет 2022

След по-малко от два дни депутатите ще прекрачат прага на постройката зад мен за първото си съвещание от 47-ия парламент. Въпреки това съвсем липсват политически реакции за една от главните им задания, а точно - държавният бюджет за 2022 година

След като служебният кабинет оповести предлагането за базовия му сюжет множеството парламентарно показани сили резервираха безмълвие.

Преговарящите обединения за бъдещо ръководство в идващия парламент не разясниха предложенията. От ГЕРБ и Движение за права и свободи също резервираха безмълвие. От " Възраждане " пък нарекоха рамката " общи приказки " за политически пиар.
Снимка: btvnovinite.bg
" Бюджетният недостиг от 4% или към 2 милиарда спомагателен държавен дълг, с който да бъдат покрити настоящи разноски в програмата на бъдещето държавно управление е неустойчива тактика и съставлява риск и път към т. нар " гръцки сюжет ".

Според служебният заместник-министър ръководител по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов рамката е стъпка в вярна посока и не е чак толкоз " лява ". Причината, съгласно него, е все по-активната роля на държавните управления по света да подкрепят възобновяване на стопанските системи.
Снимка: btvnovinite.bg
„ При България има един спомагателен фактор, че приходите не са растяли в приемливи размери през годините. Трябва да се направи предложение, всичко е в националното заседание, те имат опцията да го одобряват когато стигне до тях или да трансформират по всевъзможни способи “, споделя Пеканов.

Възможност за подготвен бюджет до края на годината теоретично има. Прогнозите обаче са за януари 2022 година Влизайки в новия интервал, не се чака и повишение на налозите.

Снимка: btvnovinite.bg „ По-скоро двете тематики, които ще бъдат обсъждани - едното е данъчните облекчения, които бяха едногодишни и второто е оптималния застрахователен приход, който и все още има поръчки и разногласия за неговата смяна “, разяснява Петър Ганев от Института по пазарна стопанска система.

Все още има доста незнайни, считат икономистите, само че регистрират, че някои закономерности се резервират.

„ Тази политическа игра да харесваме, огромните заплащания към огромните групи остава. Не е разногласието какво да вдигнем и какво да отрежем, а кое с какъв брой да вдигнем “, споделя Ганев.

Преговорите за съдружно съглашение не престават. Очаква се то да бъде подписано тези дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР