След пленумЧервени искат смяна на водачи на листиОт утре в

...
След пленумЧервени искат смяна на водачи на листиОт утре в
Коментари Харесай

В БСП номинират за президент до 26.09

След пленум
Червени желаят промяна на водачи на листи

От на следващия ден в Българска социалистическа партия стартират ударни съвещания на районни, общински и регионални конференции, на които социалистите би трябвало да създадат номинации за кандидатските листи за народни представители и за президент. Това реши Националният съвет на алените на неприсъствено съвещание на 15 септември, прецизираха пред “Труд” членове на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Очакванията са да има и други оферти за кандидат-президент, с изключение на името на Румен Радев, само че евентуално най-после социалистите ще поддържат за втори мандат настоящия държавен глава, разясниха от “Позитано” 20.

“Ако Радев изрази поддръжка за нова партия, в която влизат служебните му министри Кирил Петков и Асен Василев, тогава ще реагираме адекватно”, споделиха пред “Труд” депутати от левицата в последния работен ден на Народното събрание.

“Зa нac e вaжнo eднo - oтгoвoрът нa прeзидeнтa пoдкрeпя ли тaзи пaртия или нe”, уточни пред bTV ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“БСП е подредена партия, партия с процедури, правилник и правила. Ние декларирахме на Национален съвет нашата поддръжка за президентската двойка Радев-Йотова, в този момент следва да извървим нашата уставна процедура и тогава да вземем окончателното решение”, изясни Атанас Зафиров.

След съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия обаче партийни организации в страната ще стартират да упорстват за промяна на всички водачи на листи от предходните избори, а мотив за това са извънредно слабите резултати на Българска социалистическа партия от последните избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР