След плановете на Лионел Меси да подпише с американския Интер

...
След плановете на Лионел Меси да подпише с американския Интер
Коментари Харесай

Холанд изглежда готов да замени Меси и Роналдо като следващата глобална футболна суперзвезда

След проектите на Лионел Меси да подпише с американския Интер Маями и Кристиано Роналдо, който към този момент е в Саудитска Арабия, е време нова световна футболна суперзвезда да направи крачка напред, написа организация АП.

Рекордният голов актив на Ерлинг Холанд в първия му сезон с Манчестър Сити оказа помощ той да се наложи като евентуално най-ефективния голмайстор в света сега. В събота норвежкият футболист може да помогне на британския отбор да завоюва първа купа в Шампионската лига и исторически требъл, откакто Сити към този момент победи във Висшата лига и шампионата ФА Къп в Англия по-рано през сезона.

Вероятно единствено нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе и крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор ще могат да конкурират Холанд за позицията на най-хубав футболист след ерата Меси-Роналдо.
 Ерлинг Холанд е най-скъпият футболист в света Ерлинг Холанд е най-скъпият футболист в света
Норвежецът надмина всички упования в дебютния си сезон с Манчестър Сити след прехвърлянето си от Борусия Дортмунд през лятото. Реализаторският му гений към този момент е добре прочут, а европейски колоси като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед също имаха предпочитание да го привлекат в редиците си. Той избра Сити и в края на сезона събра 36 гола във Висшата лига, подобрявайки досегашния връх от 34 попадения, който се държеше от Анди Коул и Алан Шиърър и остана деен цели 29 години. Холанд натрупа общо 52 попадения във всички шампионати, в това число 6 хеттрика.

Петте гола на Ерлинг Холанд против Република България Лайпциг в Шампионската лига изравниха върха на Лионел Меси и Луис Адриано за най-вече попадения в един мач от най-престижния европейски клубен шампионат по футбол. Той стана и най-младият състезател, който доближава границата от 30 гола в Шампионската лига.

" Той непрестанно желае да бележи още и още голове ", съобщи мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

И до момента в който той евентуално ще бъде футболистът, от който италианския Интер се опасява преди финала в Шампионската лига в Истанбул, Ерлинг Холанд в действителност е в нещо като голова суша. Норвежецът вкара единствено един гол в последните си седем мача, което е най-лошата му серия от пет години насам. Това обаче не помрачава чувството, че футболистът на Сити е един от дребното играчи, способни да поемат водачеството в международния футбол от Меси и Роналдо, изключително поради обстоятелството, че 22-годишният нападател към момента се развива. Играта му се усъвършенства след сработването със съотборниците му в Манчестър Сити и да вземем за пример при успеха с 4:0 над Реал Мадрид в полуфиналите на Шампионската лига, той се показа чудесно, макар че не се разписа.

Точно както съперничеството сред Лионел Меси и Кристиано Роналдо оказа помощ и на двамата да станат още по-велики, разпределяйки 12 Златни топки сред тях, главната конкуренция на Холанд за купата " номер 1 във футбола " евентуално ще пристигна от Мбапе и Винисиус. Но до момента в който Холанд може да няма тяхната техника, неговата сурова мощ, атлетизъм и реализаторски инстинкт го отличават.

А отличителният му външен тип единствено прибавя към аурата му на съвсем неудържима мощ.

" С моите 196 сантиметра височина и дълга руса коса, каквото и да върша, хората ме виждат ", призна Холанд.

Най-великите футболисти са оценени по трофеите, които печелят. Триумфът на Меси на Световното състезание с Аржентина през декември, за мнозина го откри като най-великият сред него и Роналдо, който в никакъв случай не е печелил този шампионат.

Ерлинг Холанд е в ролята на преследвач що се отнася до трофеите, спрямо Мбапе и Винисиус. В момента той е на един мач от това да добави купата от Шампионската лига към тези от Висшата лига и ФА Къп.

" Точно по тази причина Сити ме притегли. Няма потребност да го крием. Ще направя всичко допустимо да успеем ", съобщи норвежецът пред Военновъздушни сили.
 Холанд: Ще направя всичко, с цел да реализираме требъл, по тази причина ме купиха Холанд: Ще направя всичко, с цел да реализираме требъл, по тази причина ме купиха
Килиан Мбапе към този момент има в сбирката си купа от Мондиал 2018 с Франция, само че към момента не е триумфирал в Шампионската лига. Бразилецът Винисиус Жуниор обаче завоюва трофея в европейската клубна конкуренцията през предходната година. Предвид това, че Ерлинг Холанд надали ще завоюва огромен трофей с Норвегия, клубните трофеи и персонални достижения евентуално ще бъдат неговия късмет да се наложи пред Мбапе и Винисиус като най-хубавия в актуалната генерация.

И до момента в който двамата дават обещание евентуално дълготрайно съревнование за Холанд, то Лионел Меси е най-голямата му конкуренция да завоюва Златната топка тази година.

Успехът на националния тим на Аржентина на Световното състезание в Катар могат да донесат на Меси най-голямата самостоятелна премия във футбола за осми път, с което той би нараснал върха си от седем оценки. Трофей от Шампионската лига за Холанд обаче може да промени това. И в двата случая Холанд наподобява като евентуален кандидат за премията в идващите години.

Не, че да влезе в обувките на Лео Меси ще бъде лесна задача. Дори изключителното показване на норвежеца през сезона не съумя да доближи най-хубавата година в кариерата на Меси, когато той означи 73 гола във всички шампионати с Барселона през сезон 2011/2012, в това число 50 попадения в испанската Ла Лига.

Междувременно Кристиано Роналдо вкара 61 гола за Реал Мадрид през сезон 2014/2015.

" Все още съм много млад. На 22 години. Имам дълга кариера пред мен и мога да се развъртвам още ", сподели Холанд, а запитан неотдавна дали към този момент е най-хубавият голмайстор в света, той съобщи: " Не желая да отговоря на това. Мисля, че различен би трябвало да го направи. Но означих най-вече попадения през сезона, тъй че мисля, че това е добър старт. "

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР