След писмо от разгневени гражданиИскат смяна на директоркатаМинистерството на културата

...
След писмо от разгневени гражданиИскат смяна на директоркатаМинистерството на културата
Коментари Харесай

Културното министерство на проверка в Класическата гимназия

След писмо от ядосани жители
Искат промяна на директорката

Министерството на културата (МК) образува инспекция на Националната гимназия за антични езици и култури “Свети Константин Кирил Философ ” (НГДЕК) в София. МК ще работи по всички получени сигнали и може да вземе отношение след приключването на инспекцията. Това дадоха отговор от пресцентъра на ведомството във връзка писмо, изпратено до медиите и подписано от “Бъдеще за НГДЕК ”, в които се желае оставката на шефа Мариела Папазова.

“Скандали, уволнения, корупция, доносничене, гонения, падаща мазилка, шуробаджанащина, непросветеност и еднолична тирания - с тези думи частично може да се опише Класическата гимназия през днешния ден.... От 2012 година насам шеф е Мариела Папазова - сестрата на Тити Папазов. Почти всички проблеми датират с назначението ѝ съгласно родители и учители, като през последните 2 година напрежението ескалира неимоверно ”, описват от “Бъдеще за НГДЕК ”.

Посочват, че повече от 35 преподаватели са освободени от служба, че има над 25 каузи, а разноските, които НГДЕК е платила за тях, надвишават 50 хиляди лева

“Бъдеще за НГДЕК ” провеждат петиция с искане за насрочване на нов конкурс за шеф. А Мариела Папазова отхвърля обвиняванията против нея и не се тормози от инспекции в учебното заведение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР