След писмо от областния управител на област Хасково д-р Стефка

...
След писмо от областния управител на област Хасково д-р Стефка
Коментари Харесай

Поставят паметна плоча на Аспарух Лешников

След писмо от регионалния шеф на област Хасково доктор Стефка Здравкова към кмета на община Хасково Станислав Дечев, през днешния ден Общинският съвет гласоподава да даде средства за ограждане, облицоване и слагане на паметна плоча на гробното място на именития български тенор Аспарух Лешников – Ари.

Областният шеф получи сигнал от софийска медия, че гробът на световноизвестния шлагерен реализатор, родом от Хасково, е заплатен до 21 юли 2021 година, след което той може да загуби своето място.

Певицата Кристина Димитрова чукна 60, сътрудници й посветиха ария

Д-р Здравкова изпрати стимулирано писмо до кмета на община Хасково Станислав Дечев, на което той реагира неотложно като внесе докладна бележка до общински съвет-Хасково, гробното място в софийските Малашевски гробища да бъде оградено, облицовано и да бъде сложена паметна плоча.

„ С гения и музикалната си заложба Аспарух Лешников оставя следа освен в историята на България, само че и на Европа. Вярвам, че наш дълг е да пазим и предаваме паметта за тези наши сънародници, които с името си популяризират региона и Родината. “ – съобщи доктор Здравкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР