След пет сезона, в които Ювентус печелеше безпроблемно титлата, феновете

...
След пет сезона, в които Ювентус печелеше безпроблемно титлата, феновете
Коментари Харесай

"Наполи" осигури един от най-вълнуващите сезони в Италия след "Калчополи"

След пет сезона, в които " Ювентус " печелеше безпроблемно купата, почитателите на италианската Серия А най-сетне дочакаха същинска борба за първото място до самия край. " Наполи " отбрани шампионските си упоритости с трагична победа с 1:0 посред Торино и се приближи единствено на точка от върха преди последните четири кръга от шампионата.

За пръв път от 2012 година и едвам за трети след огромния скандал с уредени мачове " Калчополи " през 2006 година разликата сред първия и втория в класирането е толкоз дребна при толкоз малко кръгове до края на сезона.


© Reuters

Преди шест години " Милан " се приближи на точка от " Ювентус " преди последните си два мача. Загуба с 2:4 в градското дерби с " Интер " обаче обезпечи първа купа на " остарялата госпожа " след завръщането от Серия Б.

През 2010 година " Рома " имаше точка задатък пред " Интер " преди последните четири кръга. Домакинска загуба от " Самдория " в 35-ия кръг и серия от четири следващи победи на отбора от Милано остави " вълците " от Рим на две точки от първото място и умъртви очакванията им за първа купа от 2001 година

В предходните пет сезона " Ювентус " завоюва купата междинна разлика от 9.6 точки пред втория. Сега обаче тронът на " остарялата госпожа " се клати по-здраво от всеки път - както поради дребната разлика, по този начин и за програмата до края на сезона.
Amazing scenes!

Napoli celebrate their club’s famous win at Juventus in style. @SerieAlive Scudetto race is back on!pic.twitter.com/qeUfwaPFJs
— Adriano Del Monte (@adriandelmonte) 23 април 2018 година

В събота първенците имат тежък мач в Милано с борещия се за присъединяване в Шампионската лига " Интер ", а другото им посещение е на 13 май против различен от забърканите в ожесточената борба за място в топ 4 - " Рома ". " Рома ", " Лацио " и " Интер " са събрани в една точка, като един от тях ще остане отвън най-силния клуебн шампионат.

Домакинските мачове на " Ювентус " са на 5 май с " Болоня ", който си обезпечи оставане в Серия А, и на 20 май с предпоследния " Верона ", който има най-малък късмет да избегне изпадането в Серия Б.

Програмата на " Наполи " също не е лека, като предстоят мачове с три от най-стабилните тимове през сезона - гостувания на осмия " Фиорентина " и деветия " Сампдория " и домакинство на десетия " Торино ". В последния ден от сезона отборът на Маурцио Сари посреща борещия се за оцеляване " Кротоне ", който е първи над чертата с две точки пред СПАЛ и шест пред " Верона ".

В последните два кръга кандидатите за купата играят едновременно, само че в идните два мачовете на " Наполи " са един ден по-късно от тези на " Ювентус ".

Победата на " Наполи " против " Ювентус " провокира голяма еуфория в Неапол, където почитателите не са виждали купа от eрата " Марадона ". С именития аржентинец в състава неаполитанци победиха два пъти в Серия А - през 1987 и 1990 година



След последния съдийски сигнал по улиците на Неапол са излезли десетки хиляди души. Градът беше огрян от фойерверки, а бурни празненства е имало както и в нощните заведения.

Между 10 и 20 хиляди души са посрещнали футболистите на " Наполи " на летището съгласно разнообразни изявления във водещите спортни медии в страната. Te обкръжиха клубния рейс, а част от водачите на отбора Марек Хамшик, Лоренцо Инсиние и Хосе Кайехон разгласиха в обществените мрежи фотоси и клипове от празненствата.

Много прочувствени бяха и фрагментите от бранш с гостуващи почитатели на стадиона в Торино, където десетки фенове избухнаха в сълзи.
Maradona still loves Napoli pic.twitter.com/p3iVdxL2IW
— ShotOnGoal (@shotongoal247) 23 април 2018 година

" Мечтата е жива в сърцата ни. Благодаря, Кулибали ", написа Марадона в обществените мрежи, където разгласява фотография с фланелката на централния бранител, който донесе успеха против " Ювентус " с гол в последната минута на постоянното време.

" Това е победа за гората, тъй като " Наполи " е тимът на народа, а освен на един град ", съобщи старши треньорът Сари на конференцията след мача.

" Що се отнася до скудетото, съвсем нищо не се трансформира. От позиция на резултатите " Ювентус " е огромната мощ в шампионата, тъй като е в серия от шест следващи трофеи и се е запътил към седма. В момента те държат нещата напълно в свои ръце. "

" Нашият тим израсна, манталитетът ни се промени - другояче нямаше да бъдем в тази позиция. Тази победа носи голямо задоволство, само че то би трябвало да е еднократно. Трябва да мислим само за идващия мач, без да летим в облаците ", каз аоще Сари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР