След пет години Вежди Рашидов спечели на трета инстанция дело

...
След пет години Вежди Рашидов спечели на трета инстанция дело
Коментари Харесай

Върховният съд разчиства мръсотиите на Минеков

След пет години Вежди Рашидов завоюва на трета инстанция дело за клюка
Човекът, който разнасяше ковчези, би трябвало да заплати 19 200 лв. на скулптора

Клеветите са в 16 изявления

Върховният касационен съд разчисти мръсотиите на служебния министър на културата Велислав Минеков. След пет години Вежди Рашидов завоюва и на трета инстанция делото за клюка против Минеков.

Съдът удостовери, че изказванията на Минеков, направени в 16 изявления, са позорящи положителното име и персоналното достолепие на Вежди Рашидов. Минеков е наказан да заплати 19 200 лв. по делото, а настрана и лихви в размер на 12 438 лв..

След като научи за окончателното решение на съда, Вежди Рашидов съобщи: “Дочаках справедливостта на българския съд. Щастлив съм, че екипът на прелестния юрист Менко Менков, формиран от млади и надарени български адвокати, потвърди своя професионализъм. Това ми дава религия в бъдещето на българската правосъдна система, която за мен е гръбнакът на едно общество. А що се касае за наказания клюкар - по хигиенични съображения няма да го разясня ”.

Освен с разнасяне на ковчези по жълтите павета и клюки по адрес на някогашния министър на културата Велислав Минеков няма с какво друго да бъде запомнен, разясниха негови сътрудници. Те бяха подготвени да се обзаложат, че надали ще се откри българин, който да уточни някаква творба на Велислав Минеков.

В определението на въззивния съд е посочено, че са признати вредите на ищеца за потвърдени от събраните писмени и гласни доказателства. Посочено е, че в догадка, когато физическо лице е обект на обидни и оскърбителен изказвания, публикувани измежду неограничена социална публика или на обществена персона, съществуването на неимуществени вреди следва да се и презюмира, тъй като е нелогично житейски да се одобри противното. Като спомагателен мотив съдът е показал, че Наказателен кодекс планува по-тежко наказуеми сформира на засегнатост и клюка в такива случаи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР