След пет дни гласуване референдумите, организирани от Русия в четири

...
След пет дни гласуване референдумите, организирани от Русия в четири
Коментари Харесай

Приключиха референдумите в окупираните украински области

След пет дни гласоподаване референдумите, проведени от Русия в четири украински области, завършиха. Киев жигосах вота. Западът дефинира гласуването като фиктивно и нелегално и разгласи, че няма да признае референдумите.

Според английското военно министерство съветският президент Владимир Путин най-вероятно още в петък ще разгласи анексирането на украинските територии.

Осем месеца след началото на войната в Украйна, популацията на 4 украински области трябваше за 5 дни да дефинира ориста си. Френски екип снима последните часове от гласуването в Мариупол.

Войници съпровождат членовете на мобилната изборна комисия. Попълването на документите става на улицата, върху капаците на колите.

Жителите на Мариупол са дали своят вот с украинските си паспорти.

" Да, аз пребивавам в Украйна. Но желая да бъде съветска Украйна ", споделя една от гласувалите.

Част от жителите са подкрепили референдума. Пред френските публицисти те говорили за корупцията в Украйна. Казали, че къщата им била унищожена от украински обстрел.



От позицията на възрастта, други са с друго чувство за резултатите от гласуването.

" Не ние решаваме. Решават тези над нас! "



В един от съвсем изцяло разрушените квартали на Мариупол френският екип снимал мъж - единствения, който декларирал, че няма да гласоподава.

" Аз съм за това Мариупол да остане в Украйна. Исторически по този начин е вярно! "

Гласуването се организира в 15 % от украинската територия, в която се намира и най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Путин съобщи, че Русия желае да " избави хората " от тези области. След оповестяването на резултатите от вота, се чака водачите на самопровъзгласилите си републики публично да изискат да бъдат присъединени към Русия.



До часове, още на следващия ден или най-късно в четвъртък съветската Дума може да утвърди анексирането на украинските територии. В петък е планувана тирада на съветския президент пред двете камари на Народното събрание. Според английското военно министерство тогава Путин ще разгласи присъединението на окупираните региони.

А що се отнася до войната - съгласно военните специалисти варинтите са два - Путин да избра ескалация, като публично разгласи война на Украйна. Вторият вид е съветският президент да продължи досегашната линия на наричаната от Русия военна интервенция в Украйна.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР