След периодът на стабилна бедност (2010-2021 г.), Асен Василев ни

...
След периодът на стабилна бедност (2010-2021 г.), Асен Василев ни
Коментари Харесай

Красимир Вълчев от ГЕРБ захапа финансовата политика на Асен Василев

След интервалът на " постоянна беднотия " (2010-2021 г.), Асен Василев ни предложи политиката на измамническото благосъстояние. Лъжат те, че ти дават, а те ограбват. Ограбени са всички спестители. Реалната стойност на спестяванията на българите е намаляла с 30 милиарда лв. за последните 2,5 години. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев във фейсбук.

Надуваш инфлацията, обезценяваш спестяванията, събираш номинално повече средства в бюджета, макар че пада събираемостта, усилваш номинално харчовете и се хвалиш на избори, че си нараснал приходите. Това е измамническата бюджетна политика на Асен Василев, акцентира той.

Вълчев означи, че ГЕРБ избира политиката на " стабилната беднотия ". По думите му тази политика е осигурявала действителен растеж на приходите и среда на бизнеса да се развива и влага.

Депутатът уточни, че Политическа партия са си разпределили дилемите по разпространение на стремглавия прогрес от ръководството им. Той акцентира, че Асен Василев измисля " достиженията ", Венко Сабрутев изготвя графиките, а Кирил Петков ги показва.

Според Вълчев когато Политическа партия настояват, че са нараснали приходите и пенсиите, комфортно приказват единствено номинално и не помнят инфлацията.

В интервала 2010-2021 година междинната брутна работна заплата пораства средногодишно с 6,35%, а в интервала 2022-2023 година - с 0,89%. Номинално последните две години СБРЗ нараства повече, само че поради инфлацията действително няма нарастване, добави той.
 Великденски добавки или нарастване на пенсиите?
Великденски добавки или нарастване на пенсиите?

Асен Василев: Защо разделяме пенсионерите?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР