След период от два месеца без нито една победа Григор

...
След период от два месеца без нито една победа Григор
Коментари Харесай

Безброй грешки, но най-после победа!

След интервал от два месеца без нито една победа Григор Димитров даде мотив за усмивки на почитателите си. Най-добрият български тенисист се наложи със 7:6(4), 4:6, 6: над Стийв Джонстън и преодоля първия кръг на шампионата от сериите АТР 250 в Лос Кабос. Григор направи цели 13 двойни неточности, само че те не се оказаха съдбовни и той към този момент може да мисли за мача си против втория подложен в схемата Гуидо Пея.

Това беше пета победа за Димитров от седемте му мача против Джонсън. Само на твърда настилка двамата са се срещали 5 пъти, като салдото е 4:1 в интерес на българина.

Началото на дуела беше извънредно разочароващо за Григор. В откриващия гейм той имаше точка за пробив, която Джонсън отрази с помощта на мощния си сервис. Българинът сподели съмнения, когато на собствен ред трябваше да сервира, и позволи цели три двойни неточности. Естестсвено, противникът му се възползва и взе ранен задатък.

Джонсън затвърди преимуществото си с гейм на нула и се усещаше все по-уверен на корта. Димитров също увеличи равнището на играта си и при 2:4 получи опция да върне пробива, само че я пропусна. Хасковлията обаче не се отхвърли. Опрян до стената, той подходи с повече риск в идващите разигравания и се видя, че съперникът му бързо може да бъде обезверен. Гришо стигна до три точки за пробив и осъществя още първата от тях, а по-късно елементарно удържа подаването си и изравни за 5:5.

Dimitrov/@GrigorDimitrov /(@TennisTV) pic.twitter.com/CpO6h9ZvYt
— doublefault28 (@doublefault28) 31 юли 2019 година При 5:6 Димитров още веднъж стартира с двойна неточност, само че този път това нямаше отрицателни последици. В тайбрека българинът беше по-концентриран. Джонсън пък направи груба неточност в основен миг, като прекъсна разиграването и изиска намесата на системата " Ястребово око ". Тя единствено удостовери, че топката е била на линията и точката отиде на сметката на Григор - 6:3 и три следващи сетбола. Първият от тях бе пропиллян с двойна неточност номер 6, само че незабавно последва прекрасен сервис, който затрудни Джонсън и сетът завърши.

На старта на втората част и двамата печелеха относително елементарно геймовете, в които сервираха. При 2;2 Димитров позволи известни съмнения и се стигна до тъждество, само че идващите две точки бяха в негова изгода и Стийв Джонсън трябваше още веднъж да догонва. Лошо съдийско присъждане сътвори неприятности на американеца и той изостана с 15:40, само че показва темперамент и обърна гейма, а в идващия наказа следващата порция двойни неточности на Димитров и поведе с пробив - 5:4.

Григор не съумя да избави сета и трябваше да играе трети. Той се развиваше равностойно до шестия гейм, когато българинът осъществя пробив и дуелът изглеждаше покрай привършване. При 5:2 Димитров не съумя да тормози Джонсън, а по-късно за кой ли път сподели нерешителност, когато сервира за затваряне на мач. Пробивът не закъсня, а минута по-късно резултатът към този момент беше 5:5.

Въпреки всичко, Гришо откри сили да се концентрира и да излезе от сложната обстановка. Двамата си размениха по още един гейм и още веднъж се стигна до тайбрек. В него напрежението взе връх и съвсем всяко разиграване завършваше с неточност. Димитров поведе с 5:2, когато сбърка обикновено воле на мрежата и пропусна да си обезпечи 4 мачбола. Джонсън изравни и тогава пристигна моментът на мача - дълго разиграване, при което Григор рискува и излезе на мрежата. Неговият противник опита минаващ удар, само че българинът направи необикновен плонж и накара публиката да стане на крайници. След това и първият сервис влезе, а останалото свърши форхендът на първата ни ракета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР