След първия ден на третия локдаун, можем само да кажем,

...
След първия ден на третия локдаун, можем само да кажем,
Коментари Харесай

Петър Москов: Трябва да има задължително тестване, в болниците има достатъчно и легла, и медици |

След първия ден на третия локдаун, можем единствено да кажем, че след няколко месеца ще отброим първия ден от 4 локдаун, съобщи пред публицисти в Плевен ръководителят на партия КОД Петър Москов. 

Заключването не е решение, в противен случай то задълбочава рецесията и усилва проблемите и на обособения човек, и на стопанската система, и на цялото общество. Ние в КОД сме безапелационни, съобщи той, първо, че една мощна страна би трябвало ясно да съобщи - няма да има повече локдаун, тъй като води до провал на стопанската система и обществото. Второ, това пасивно държание би трябвало да се размени с деен метод и интензивно наложително гратис тестване. Това ще даде опция да се изолират единствено инфектираните, а останалите да продължат интензивностите си. Трето, настоящето държавно управление се опасява от думата " наложително ", тъй като живеем в страна, в която политиците се опасяват да кажат истината, че с изключение на права, жителите имат и отговорности. На ръководещите им е доста по-лесно да заключат цялата страна, в сравнение с да проведат наложително тестване, заключи Москов.

Причината, която министър председателят посочи за следващия локдаун, е " извънредно огромният напън върху здравната система " напомни консерваторът. В момента имаме към 8 хиляди пациенти с корона вирус в лечебните заведения, а статистиката демонстрира, че в годините преди Ковид-19, българките лечебни заведения са лекували 2 млн. пациенти на година, което за месец е към 160 хиляди, изясни доктор Москов. За тези 160 хил.пациенти на месец Здравната каса е плащала на лекари, сестри, личен състав в лечебните заведения и така нататък, сподели той, което съгласно него демонстрира, че освен има задоволително кревати, само че има и лекари, екипи, сестри и допускането, че кревати има, само че няма лекари и сестри, не е правилно. Щом Здравната каса е заплащала за лечението на тези 160 хиляди пациенти на месец, за какво в този момент внезапно системата се задъхвала от единствено 8 хиляди пациенти от Ковид, пита Москов. 

Като доктор, работещ в една от най-натоварените с Ковид пациенти лечебни заведения, Москов признава, че - да, напън има, само че той е единствено върху 10 % от огромните лечебни заведения в цялата страна. Останалите 90% или изобщо не вземат участие в пресрещането на Ковид рецесията или го регистрират официално и страната не може да ги накара да се включат интензивно в пресрещането на казуса. Излиза, че за българското държавно управление е доста по-лесно да заключи цялата страна и то няколко пъти, в сравнение с да накара част от лечебните заведения да си правят работата, възмущава се водачът на КОД. Според него, българското държавно управление въобще не третира здравната рецесия. То третира само политическа рецесия, която за политиците ще завърши на 4 април, само че за нас жителите ще продължи.

Лидерът на консерваторите предлага деен метод на страната в Ковид рецесията. Според него, значимо е да се поддържат ниски равнища на болестта, посредством наложително гратис тестване на жителите и уединяване единствено на носителите. Освен това със заповед на министъра на опазването на здравето и със закон да се ангажира целият капацитет на здравната система. В закона би трябвало ясно да е написано, че болница, която не извършва уговорките си, губи разрешителното си. Това ще накара лечебните заведения, които в този момент се крият, да отворят вратите си и да се включат в рецесията и тогава внезапно „ големият напън „ ще изчезне., сигурен е Москов. Тук желая да разсея всевъзможни догатки, че в тези лечебни заведения в миг се обслужва спешността, която не е Ковид. Това изрично не е по този начин. Същите тези огромни лечебни заведения, които посрещат Ковид рецесията, не престават да одобряват и цялата друга неотложност в страната, разясни той.

Москов оцени имунизационния развой в Европейски Съюз,като голям неуспех на демократично соцалистическото ръководство на съюза. В Обединеното кралство и в Америка имунизираните се усилват с проценти на дневна база, а в Европа, към този момент повече от месец, това не може да се случи, уточни той.

Още преди два месеца КОД настоя българското държавно управление да изиска от Европейска комисия да извърши поетия към страната ни ангажимент и да ни достави авансово платените имунизациите. Освен това, съгласно КОД, българският парламент би трябвало да изиска да бъде прецизно тестван контракта на Европейска комисия с компаниите за доставка на ваксини, с цел да стане ясно по какъв начин по този начин се стигна до смешната обстановка - ръководството на една от най-богатите в света стопански системи, каквато е европейската, да не може да подсигурява ваксини за популацията си.

Същите тези хора, които менторски ни изясняват какво е " политически правилно " и какво е " политически неточно " да приказваме, какво е вярно и какво погрешно да мислим, които с лекост харчат парите ни за измислени зелени покупко-продажби и енергиен лобизъм, които с възторг и фанатизъм слагат пред обществата ни подправени цели, в този момент не могат да създадат нищо, с цел да изпълнят най-важното си обвързване - да спасят човешки животи, възмути се Москов.

Според него, това безпомощно и некадърно демократично социалистическо ръководство е нездравословно и заплашва Европейски Съюз с разпад. 

Парламентарни избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР