След първите предсезонни тестове за 2018 пилотите и отборите във

...
След първите предсезонни тестове за 2018 пилотите и отборите във
Коментари Харесай

Коментари за ореола след първия тест във Ф1


След първите предсезонни проби за 2018 водачите и тимовете във Формула 1 изрекоха мненията си за новия наложителен детайл от сигурността – така наречен ореол.

По отношение на видимостта…

Люис Хамилтън: "Определено го забелязваш и несъмнено се губи видимост. Но щом свикнеш, преставаш да му обръщаш внимание. На завоите въобще не пречи, само че в случай че вероятно има кола в далечината по права линия, може и да не я видиш добре ".

Фернандо Алонсо: "Извън колата наподобява като нещо огромно, само че когато си вътре, не се вижда чак толкоз доста, тъй като по време на съревнование не си прекомерно фокусиран върху междинната част на шасито ".

Кими Райконен: "Няма проблеми ".

Виждат ли се зелените светлини на старта…

Валтери Ботас: "Правихме проби в симулатора. Не е проблем да видиш стартовите светлини. Може и с едно око да ги видиш, което е изцяло задоволително.

Как се влиза и излиза от кола с ореол…

Кевин Магнусен: "Досаден и противен. По-трудно влизаш, по-трудно излизаш, по-трудно махаш кормилото, изобщо необичайно и изнервящо ".

Някои странности…

Карлос Сайнц: "Когато вали, ореолът пречи на капките да попадат във визьора, тъй че не можеш да прецениш какъв брой тъкмо вали. Можеш да усетиш водата по ръцете и задника си, само че променената преценка за дъжда те обърква дали да натискаш на 100 % или не ".

Дали си заслужава…

Ланс Строл: "Ореолът ще избавя животи, това е несъмнено, само че да не дава Господ. Разбира се, не наподобява добре и е тежък, само че сигурността е по-важна от всичко ".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР