След първите ми срещи с кандидатите за служебни премиери опциите

...
След първите ми срещи с кандидатите за служебни премиери опциите
Коментари Харесай

Радев за служебния премиер: Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат

" След първите ми срещи с претендентите за служебни министър председатели вариантите са извънредно стеснени и виждате, че има и редица проблеми във връзка с съгласуемост на някои от тези длъжности ". Това сподели президентът Румен Радев за вероятните бъдещи министър председатели, срещите с които ще продължат и през днешния ден.
 
" Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да докара до най-хубавия резултат ", добави президентът.
 
Той изясни, че по този начин, както са направени  промените в Конституцията, може да се чакат всевъзможни подводни камъни в този развой. " Аз към този момент заявих, че ще направя всичко допустимо да извърша условията на Конституцията без значение какъв брой неприятни са тези промени ", добави Радев.
 
Той сподели, че диалозите вървят умерено и градивно. " Нека ви споделя за моя избор, като  приключат всички срещи ", съобщи Радев.
 
12:30 часа през днешния ден президентът ще беседва с омбудсмана на Република България Диана Ковачева. На " Дондуков " 2 Румен Радев ще одобри подуправителите на Българската национална банка както следва: в 13:00 часа е срещата с Петър Чобанов, в 13:40 с Радослав Миленков, а в 14:20 часа с Андрей Гюров.
 
Със заместник-председателите на Сметната палата президентът ще се срещне в 14:50 часа, когато на " Дондуков " 2 ще дойде Тошко Тодоров и в 15.30 часа е диалогът с Горица Грънчарова-Кожарева. 
 
" От изгода на страната е да няма безвремие, само че това не значи да бъдат претупвани неща или няма доста огромна изясненост във връзка с идващите стъпки ", разяснява вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел.
 
На въпрос дали би приела да е министър в служебното държавно управление, тя съобщи, че ще извършва длъжността си до последния ден на настоящето държавно управление в оставка.
 
Относно изборите Габриел сподели, че Министерството на външните работи, в границите на своите пълномощия, ще си извърши дилемите. " Ние би трябвало на първо време да получим заданието, с цел да го осъществим ", добави тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР