След първите мъже в държавата и лидерът на най-голямата опозиционна

...
След първите мъже в държавата и лидерът на най-голямата опозиционна
Коментари Харесай

Борисов към Ковачевски: Езикът на омразата е най-голямата пречка

След първите мъже в страната и водачът на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ, Бойко Борисов се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски в партийната централа.

" Проблемът е в езикът на омразата. Трябва да решите тези неща. Колкото по-бързо, толкоз по-добре ", съобщи пред делегацията от Скопие някогашният министър председател.

" Езикът на омразата - това е най-голямата спънка. Сега би трябвало да се решат всички сериозни въпроси. Те би трябвало да се сложат на масата. Ние ще ви поддържаме. За нас ползата е да сте в Европейски Съюз. Възползвайте се. ", добави водачът на ГЕРБ.

Той посочи, че колкото и да са положителни желанията за инфраструктурната съгласуваност, те ще лишават много време. ЖП линия се строи за 10 години, а автомагистрала за - 6-7 години, подсети Борисов. И посочи, че " ще отнеме време хората да го усетят ".

" Имате прелестни условия да решите най-тежките проблеми на двете страни. На мен ми е най-лесно, ние сме съпротива ", сподели още Борисов.

Ковачевски благодари на Борисов, че България беше първата страна, която преди 30 години призна Македония за страна. Северомакедонският министър-председател честити и 15-годишното ни участие в Европейски Съюз.

По-рано Ковачевски се срещна и с президента Румен Радев, и с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

По-рано взаимно съвещание организираха държавните управления на двете страни и подписаха три меморандума.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР