След Париж украинският президент пристига в Брюксел, за да участва

...
След Париж украинският президент пристига в Брюксел, за да участва
Коментари Харесай

Радев и Зеленски пристигат в Брюксел

След Париж украинският президент идва в Брюксел, с цел да взе участие в изключителната среща на водачите на страните от Европейския съюз.

Форумът е отдаден на Украйна, миграцията и икономическото положение на Европейски Съюз. България ще бъде показана от президента Румен Радев.

В началото на срещата европейските водачи ще обсъдят военната и финансовата помощ за Киев, потреблението на замразените съветски активи в размер на 300 милиарда $ за възобновяване на Украйна, както и подвеждането под правосъдна отговорност на Путин и отговорните за военните закононарушения.

От съображения за сигурност към момента няма детайлности към наличието на Зеленски, само че съгласно неофициални източници като се изключи че ще се включи в срещата на водачите се чака той да произнесе и тирада в Европейския парламент.

Миграцията е другата съществена тематика на срещата на върха. Австрия и още няколко страни от Европейски Съюз упорстват за повече финансиране за усилване на защитата по външните граници на Европейския съюз и за по-бързо връщане на мигрантите, които нямат право да обитават в Европейски Съюз.

Очаква се българският президент Румен Радев да запознае останалите водачи със усилването на антибългарската акция в Северна Македония.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР