След Париж и германски градове също ще налагат по-високи такси

...
След Париж и германски градове също ще налагат по-високи такси
Коментари Харесай

По-високи такси за паркиране на джипове и в Германия

След Париж и немски градове също ще постановат по-високи такси за паркиране на джипове. От март в Кобленц ще се ползват нови цени според от размера на транспортното средство.

Всеки, който желае да паркира кросоувър във френската столица, ще би трябвало да заплаща 18 евро на час от септември. 6 часа паркинг в Париж ще коства 225 евро. Новата цена не важи за парижани, а единствено за хората, идващи в града.

Екологичната организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) счете това за добра концепция и дружно с организацията за отбрана на околната среда " Грийнпийс " и Асоциацията за отбрана на околната среда и природата (BUND) приканиха да бъдат введени сходни правила и в по-големите немски градове.

Един от първите, които вкарват това от март, е Кобленц. От март се вкарва базова сума за паркиране от 23,40 евро на година (0,45 на седмица), която се умножава по изменчив коефициент въз основа на размерите на транспортното средство. За разлика от Париж, новите цени ще важат за жителите на града.

Така водачите би трябвало да заплащат най-малко 100 евро на година. Талонът за паркиране на джипове коства доста повече. За дребния Smart Fortwo ще се заплаща 104,87 евро за една година. Собствениците на новия VW Golf пъък ще би трябвало да отделят по 179,12 евро, а цената на компактния SUV Volkswagen Tiguan, който отделя повече CO2, скоро ще стане 196,23 евро, написа 24 часа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР