След паническите движения на борсата в Ню Йорк в понеделник

...
След паническите движения на борсата в Ню Йорк в понеделник
Коментари Харесай

Добри новини след паниката на борсата в Ню Йорк

След паническите придвижвания на борсата в Ню Йорк в понеделник и след непостоянното начало на деня през днешния ден, главният американски финансов пазар потегли решително нагоре и водещият показател се повиши с над 2%.

Малко след 22 часа българско време показателят Дау Джоунс (Dow Jones Industrial Average) добави 2,08% до 24 852,42 пункта, до момента в който подвластният от софтуерните компании Насдак (Nasdaq) прибави 1,88%. По-широкият Стандарт енд Пуърс (S&P 500 ) се придвижи напред с 1,61%. 

Фондовият показател се срина по-рано за по-малко от час с 1500 пункта, след няколко месеца на позитивна наклонност. След леко повишение, последвало срутва, до затварянето на борсата Дау Джоунс загуби 4,6 %. Това е най-големият спад след финансовата рецесия от септември 2008 година

Сривът на борсата през последните два дни  на процедура изтри облагите на американския пазар от началото на тази година. Брокери се майтапят, че точно това е работата на тържищата. В един миг показателите скачат високо в небето, а в различен - падат на земята, предаде NOVA.

Само в границите на осем дни, пазарът се срина. Мярката, която мери неустойчивостта напълно до неотдавна, е на най-високото си равнище от последните години. А резултатът от всичко това се пресмята на 4 трилиона $ - голяма сума, която просто изчезна.

Схемата е елементарна: дълго време акциите вървяха единствено нагоре, а балонът се надуваше. 

В един миг, по този начин наречените „ огромни риби ” на пазара вземат решение да приберат чиста облага и затварят акциите.  А дребните и изнервени „ рибки ” също стартират да продават.

Световните пазари са като скачени съдове и резултатът от  " Уолстрийт " към този момент се придвижи в Азия, Европа и даже България. У нас рецесията се отразява по следния метод: по данни на  брокери инвестиция от 5 000 лв. се стопява с към 700 лв..

Въпреки сериозния спад на тържищата, специалистите са безапелационни, че заплаха да се повтори рецесията от 2008 година няма.

Борсите в Лондон, Франкфурт и Париж  също последваха низходящата наклонност и записват загуби от 3 на 100.

Иронично, само че повода за спада са положителните вести за стопанската система. Американската иконокима добави 200 хиляди нови работни места през януари, безработицата е 4,1 на на 100 и за първи път от години  приходите растат  с близо 3 %. / Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР