След пандемията от КОВИД-19 все повече деца се борят с

...
След пандемията от КОВИД-19 все повече деца се борят с
Коментари Харесай

Играчки борят психичните проблеми на децата след КОВИД-19

След пандемията от КОВИД-19 от ден на ден деца се борят с проблеми с психологичното здраве, а родителите им търсят способи за създаване на прочувствена резистентност, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Компаниите за произвеждане на играчки също обръщат огромно внимание на това.

Макар че е в начална фаза, от ден на ден търговци на играчки възприемат така наречен MESH (mental, emotional and social health - психологично, прочувствено и обществено здраве), като название за играчки, които учат децата по какъв начин да се приспособяват към нови провокации, да позволяват спорове, да се пазят или да реагират на зародили проблеми.

Абревиатурата е употребена за първи път в общности, свързани с детско развиване и от Американската асоциация на лагерите преди 10 години, само че закупи нов отзив след пандемията.

Рейчъл Хармът от компания за играчки и Дебора Гилбоа - фамилен доктор, образуваха работна група по-рано тази година за да накарат производителите да създават така наречен MESH играчки предвид на прочувствената резистентност и да накарат търговците на дребно да ги оферират на пазара.

" Просто би трябвало малко да образоваме родителите и педагозите, с цел да знаят, че можем да използваме времето за игра малко по-целенасочено ", сподели Гилбоа.

Планът е доникъде на 2024 година те да бъдат сертифицирани.

От Асоциацията на производителите на играчки, означават, че MESH е област, която ще продължи да бъде обект на интерес.

Много играчки, които биха могли да се смятат за MESH, към този момент се употребяват - да вземем за пример игри за запаметяване, кукли, някои типове Лего.

Концепцията беше подчертана на неотдавнашното четиридневно годишно ревю на промишлеността за играчки в Ню Йорк, на което бяха показани много играчки, насърчаващи децата да показват възприятията си благодарение на огледала или кукли.

Експертите настояват, че детската меланхолия и тревога нарастват от години. Нестихващият стрес и тъга, провокирани от пандемията от КОВИД-19, са нараснали проблемите, изключително при тези, които към този момент са ги имали и са били откъснати от консултанти и други учебни запаси по време на отдалеченото образование.

В отговор на това доста преподаватели започнаха да натъртват на социално-емоционалното образование, което учи децата на умения, измежду които по какъв начин да ръководят страстите си и да основават позитивни връзки с другите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР