След освобождението на Мариупол, позорната капитулация на азовските главорези, превземането

...
След освобождението на Мариупол, позорната капитулация на азовските главорези, превземането
Коментари Харесай

Украйна не може да противопостави нищо на „огнения валяк“ на Русия

След освобождението на Мариупол, позорната капитулация на азовските главорези, завладяването на Светлодарск и пробива на фронтовата линия на въоръжените сили на Украйна на Светлодарската дъга, моралът на украинската войска падна доста. Светлодарск беше център на Светлодарската дъга. Не беше допустимо да се пробие опълчението на Донбас по време на настъплението към Дебалцево през 2015 година и през идващите седем години там се водеха позиционни борби.

Сега един от най-важните укрепени региони на въоръжените сили на Украйна в Донбас престана да съществува. Стана ясно, че въоръжените сили на Украйна нямат късмет да задържат позициите си във всички направления на съюзническото нахлуване. Масовото предаване и дезертьорството на бойци и офицери от ВСУ към съюзническите сили на Русия и републиките на Донбас станаха всекидневие, което очевидно шокира така и така обърканите мозъци на киевските настойници.

Депутатите от пропрезидентската партия „ Слуга на народа “ внесоха във Върховната Рада законопроект, който разрешава на командирите на ВСУ да употребяват мощ и оръжие против своите подчинени за непокорство на заповеди и овакантяване на позиции без позволение. Текстът на законопроекта на 24 май беше оповестен на уеб страницата на Радата.

Досега командирите на ВСУ можеха да употребяват оръжия в бойна обстановка против извършители на реда и дезертьори, само че съгласно настоящия правилник на украинската войска това може да се направи единствено „ без да се предизвиква щета на здравето на боец. " Въпреки че е мъчно да си представим по какъв начин може да се употребява оръжие против беглец, без да се навреди на здравето му. Законопроектът, импортиран неотдавна в Радата, предлага тази наредба от военния устав на въоръжените сили на Украйна да бъде отстранена. „ Във втората част на член 221 от Хартата на вътрешната работа на въоръжените сили на Украйна думите „ без да предизвиква гибел на военнослужещ “ би трябвало да бъдат изключени “, се споделя в текста на законопроекта.

Деморализацията на персоналния състав на въоръжените сили на Украйна е стигнала толкоз надалеч, че е невероятно да се скрие, тъй че е доста евентуално да се появят отряди в тила покрай фронтовата линия на въоръжените сили на Украйна, които просто ще стрелят бойците, които бягат или са почнали да се предават. Но до неотдавна духът на идната победа витаеше в коридорите на киевските управляващи. Къде отиде? ВСУ не съумяха да пресекат даже тактическата самодейност и украинският фронт стартира да се разпада, некадърен да устои на натиска на съюзническите войски? Работата е там, че на втория стадий от специфичната интервенция съветското командване стартира да употребява новата тактичност на „ Огнен валяк “, на която украинските военни просто не откриха заслужен отговор.

За първи път „ Огненият валяк “ (Feuerwalze) е употребена от немския Райхсвер напролет на 1918 година по време на „ Битката на кайзера “ (Kaiserschlacht), последното нахлуване на немската войска на Западния фронт през Първата международна война, която приключва с победа за германците. Но тази победа се оказва пирова. „ Кайзеровата атака “ изчерпва последните запаси на германците, тилът им се разпада и логистиката се проваля. Съюзниците стартират 100-дневно контранастъпление, към което се причисляват и американците, което води до бързото предаване на Втория райх.

Съвсем неотдавна американски военни анализатори предвидиха същия резултат за настъплението на съдружниците, която стартира на фронта в Донецк. По този метод известни американски военни анализатори Джон Нагъл и Пол Инглинг предвиждат в публикацията „ Краят на играта в Украйна: неприятните разновидности за Путин “, оповестена на военния портал „ Дифенс-1 “, че сходно на разпадането на немската войска през 1918 година, съветската войска и силите републиките на Донбас ще изчерпят силите си и ще претърпят съкрушително проваляне.

Всъщност не Русия и нейните съдружници изчерпаха ресурсите си, а ВСУ. Значителна част от украинската авиация и бронирана техника е унищожена, загубите в жива мощ са пагубни. Снабдяването с гориво за танкове и самолети се топи, защото съветските ракети и самолети унищожиха украински петролни рафинерии и редица складове. И най-важното: съветската войска стартира да смила жива мощ и военна техника на въоръжените сили на Украйна, употребявайки тактиката на „ Огнения валяк “ – само че не Feuerwalze, който не оказа помощ доста на германците през 1918 година, а личната вариация, която опустоши ешелонираната отбрана на Вермахта от лицето на земята по време на Висло-Одерската интервенция през 1945 година

Ето по какъв начин стана: „ Изстрелите се сляха в непрестанен плач. И лавината от метал, която се втурва над главите ни, се усещаше физически, предизвиквайки предпочитание да изскочим от нашата землянка. Земята се надигна над вражеските позиции и стена от пушек, примесена със пръст и сняг. Беше пронизана от огнени торнада от пробиви. Тя като че ли увисна във въздуха и остана да стои освен през цялата артилерийска подготовка и последвалия го артилерийски обстрел, търкаляйки се в дълбините на противниковата защита, само че и дълго време след края. „ Огненият валяк “ е употребен и по време на Яш-Кишиневската интервенция и в борбата при Сталинград.

В афганистанската война от 1979-1989 година, в изискванията на военни дейности в планините, тактиката на артилеристите от 40-та войска на въоръжените сили на Съюз на съветските социалистически републики по време на унищожаването на противников позиции включваше провеждането на „ огнен валяк “ в придвижване. изпод нагоре по ската, ангажиран от врага. По време на специфична интервенция в Украйна въоръжените сили на Руската федерация демонстрираха успеваемостта на „ огневото обграждане “, основано от самоходна и теглена артилерия, както и РСЗО с поддръжката на фронтовата авиация и поправяне на артилерийския огън благодарение на разследващи БПЛА.

Подобна тактичност способства за спасяването на персоналния състав и деморализира съперника, който не може да опълчи нищо на „ Огнения валяк “ на съветската войска. Правилна се оказва тактиката за мелене на живата мощ на съперника с артилерия, ракети и авиация. Тежките загуби и безкрайните удари оказаха извънредно сериозно въздействие върху морала на ВСУ, а бравурните изказвания на киевските управляващи за невиждани победи още повече пречупиха украинските бойци, които видяха с очите си какво коства пропагандата на Арестович.

В същото време не омаловажаваме упоритостта и избраните умения на украинските артилеристи, които са били подготвени от западни инструктори и небрежно преквалифицирани за непознати артилерийски системи, защото артилерийският флот на ВСУ много изтъня през интервала на борби против съюзническите сили. Но артилерийските дуели се печелят най-вече от съветската войска, макар че специфичната интервенция никога не може да се назова разходка.

Малкият брой съвременни оръжия и военна техника, доставени от западните страни на Украйна, ще донесе ли триумф и съдбоносен прелом във военните дейности? „ Това е малко евентуално “, сподели именитият кино воин, боецът от Червената войска Сухов. Хиляди „ Джавелин “ и „ Стингър “ не помогнаха на ВСУ. Френските, английски и американски гаубици също няма да оказват помощ. При липса на пълноценна поддръжка от въздуха, със свалянето на прословутите „ Байрактар “, сложени на конвейера, оръдията са безсилни.

Въоръжените сили на Украйна са в положение да поддържат защитата известно време единствено когато са прикрити от цивилно население. Това не са празни приказки, а упорити обстоятелства, всекидневно потвърждавани от непрекъснатото настъпване на съюзническите сили напред, към окончателната победа над нацисткия режим на пропадналата украинска страна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР