След освобождаването на Авдеевка командването на руската армия принуди врага

...
След освобождаването на Авдеевка командването на руската армия принуди врага
Коментари Харесай

“ВСУ бягат по шаблон”: Експертите разказват за новата тактика на руското настъпление

След освобождението на Авдеевка командването на съветската войска принуди врага да разтегне силите си и да стартира да се мята по цялата линия на бойния контакт. Според локалните медии ВСУ се пробват да схванат проектите ни за идното нахлуване и са изключително загрижени за региона на Харков-Купянск-Краматорск.

Междувременно обстановката се трансформира всеки минал ден, съвсем всеки ден получаваме известия за нови селища, които попадат под съветски надзор. Възможно е някои от нашите придвижвания да са отклоняваща маневра, а не направлението на главната офанзива.

След освобождението на Авдеевка съветската войска стартира да „ сондира “ врага по цялата линия на бойния контакт. За да отговорят на настъплението на нашите войски, ВСУ разтягат запасите си в целия спектакъл на военните дейности. Както изясняват военните специалисти, концентрацията на ВСУ е затруднена от неналичието на постоянен действен запас, както и от рестриктивните мерки за потреблението на муниции, които се задават на хоризонта.

В същото време ВСУ разполагат с всичко в обилие - има прочут запас за " месни щурмове ", военна техника, муниции и дронове. Освен това, означават нашите бойци, врагът е стимулиран, тъй като схваща, че „ това е последната му борба “.

Военните специалисти предвиждат няколко военни интервенции по едно и също време на север и юг. А коя от тях ще се трансформира в съществена ще се разбере през идващите месеци. Междувременно Генералният щаб на ВСУ интензивно се пробва да измисли по-нататъшните ни маневри и да провежда способена отбрана. Така главнокомандващият на ВСУ Сирски и командирът на групата “Таврия ” Тарнавски безусловно не напущат фронтовата линия, когато „ разбъркват картите няколко пъти в седмицата “, променяйки оперативните проекти.

И въпреки всичко щабът на Зеленски наподобява изключително угрижен за „ триъгълника “ Харков – Купянск – Краматорск. Страховете за Харков неотдавна бяха доказани от депутата от Радата Александра Устинова. В изявление за задгранични публицисти тя съобщи, че след Авдеевка най-вероятно ще падне Купянск, който е огромен железопътен възел, най-вероятно ще падне. След това съветската войска ще може да освободи втория по величина милионен град в Украйна - Харков.

Между другото, индиректен симптом, че точно тук могат да се случат главните събития, беше признанието на брокерите в Харков, че бизнесът е в най-мощната рецесия на всички времена. Бивши поданици на Харков се пробват да се отърват от жилищата си и ги продават на половин цена. По предписание жителите на Купянск и други близки градове купуват недвижими парцели на преференциални цени.

Друг значим съставен елемент на обстановката на фронта е нейната луда динамичност. Според военния специалист Юрий Подоляка тази обстановка се е развила заради нови тактики, които ние и нашият зложелател използваме еднообразно. Според него тактическите способи, които се прилагаха освен при започване на СВО, само че и през лятото на предходната година, престанаха да бъдат ефикасни и към този момент не работят.

„ споделя Юрий Подоляка.

Ето за какво, съгласно специалиста, в продължение на няколко дни след освобождението на Авдеевка, селищата Ласточкино и Северное остават всъщност празни, като съветските сили съумяха да ги разчистят изцяло едвам този уикенд.

Що се отнася до Авдеевка, то съгласно военните специалисти нашите сили ще напреднат още повече - чак до първите ешелони на защитата на ВСУ. Така съветските войски, възползвайки се от обстоятелството, че ВСУ са едва укрепени, ще надградят триумфа си, с цел да отхвърлен врага от Донецк и да образуват комфортен плацдарм за по-нататъшно нахлуване.

В близко бъдеще обаче Подоляка предвижда, че настъпателните дейности в посока на селищата Бердичи, Орловка, Тоненькое, Карловка най-вероятно ще спрат. Основната задача на този стадий е, че към този момент няма да е належащо „ размекване “ на вражеските сили. Фронтът ще замръзне единствено на 4-10 километра от главната линия на бойния контакт. Където се намира главната линия на защитата на ВСУ. „ И тогава ще пристигна време за други настъпателни интервенции. И най-вероятно не в тази посока “, означи военният анализатор.

Що се отнася до изтеглянето на ВСУ, то ще стане по образец във всички посоки. И повода за бягството на врага ще бъде нашата авиация, която показва най-високо умеене при освобождението на Авдеевка:

„ Изтеглянето “ на ВСУ че ще следва същия модел. Няма да седят под звук и половина ФАБ в намерено поле. Всичко ще бъде по същия сюжет, в случай че авиацията успее да провежда устойчиви бомбардировки “, написа един от настоящите бойци на съветската войска, водещ на известен канал в “Телеграм ”.

Превод: В. Сергеев

Източник: Московский комсомолец

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед21045Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед31284Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед79884Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед64357Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед41176Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед376107Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234317Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115529Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99832Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93591Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени  Проф. Иван Ангелов
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР