След осуетения заговор за превратСъдия и депутат бяха сред задържаните

...
След осуетения заговор за превратСъдия и депутат бяха сред задържаните
Коментари Харесай

В Германия поискаха засилена охрана на Бундестага

След осуетения скрит план за прелом
Съдия и народен представител бяха измежду арестуваните „ Райхсбюргери “

Мрежата е обвързвана с партия в парламента 

Депутати и политици в Германия желаеха засилени ограничения за сигурност в Бундестага, откакто управляващите съумяха да разбият крайнодясна терористична формация, възнамерявала да превземе постройката на Народното събрание с оръжие и да направи прелом, предадоха международните организации.

След огромните арести в средите на крайнодясното придвижване " Райхсбюргерите " и разкриването на проектите им за прелом, немският канцлер Олаф Шолц изрази угриженост за връзките на парламентарно показаната партия " Алтернатива за Германия " с терористите, добавя БНР.

" Фактът, че измежду обвинените е и някогашен член на немския Бундестаг от " Алтернатива за Германия ", несъмнено, е доста неприятен случай ", съобщи Шолц.

Става дума за някогашната депутатка от " Алтернатива за Германия " и берлинска съдийка Биргит Малсак-Винкеман. Тя бе задържана с още близо 25 души при акцията на полицията.

След разкриването на проектите за прелом апелите за засилена отбрана на Бундестага стават все по-силни.
" Тази мрежа явно има връзка и с парламентарната група на " Алтернатива за Германия ". Пред Бундестага деликатно ще проучим какви ограничения за сигурност би трябвало да приспособяваме и ще разгледаме въпроса във всички решаващи органи ", съобщи заместник-председателят на Бундестага Катрин Гьоринг-Екардт.

Константин декор Ноц от Зелените съобщи, че концепцията за сигурност на Бундестага не е основана, с цел да бъдат избирани в Народното събрание " врагове на конституцията с привилегии за достъп ".

" Трябва да засилим концепцията за отбрана на Бундестага, без да саботираме всекидневието на демократичните депутати ", уточни той.

Лидерът на социалдемократите Ларс Клингбайл изиска също така и последици за   " Алтернатива за Германия ". " Алтернатива за Германия " би трябвало да е в листата на Службата за отбрана на конституцията, а не в парламентите, съдилищата или държавната администрация ", съобщи Клингбайл.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР