След оставката на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна ,

...
След оставката на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна ,
Коментари Харесай

Нови рокади в командването на ВСУ направи Зеленски

След оставката на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, оповестена тази седмица, в командването на войските.

Президентът Володимир Зеленски утвърди новите назначения, като съответните укази са оповестени на формалната страница на украинското президентство.

Генерал-лейтенант Александър Павлюк, до този миг заемал длъжността заместник-министър на защитата, е назначен за командващ Сухопътните войски - тази служба беше заемана от Александър Сирски преди назначението му за главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

Сергей Наев е освободен от длъжността пълководец на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна. Съгласно президентския декрет на този пост е назначен Юрий Содол.

Игор Скибюк поема десантно-щурмовите сили , заменяйки на тази позиция Максим Миргородски.
 Зеленски разгласи идващите промени в управлението на армията
Зеленски разгласи идващите промени в управлението на армията

Осъди ударите по Харков, умъртвили цивилни

Игор Плахута е назначен за пълководец на силите за териториална защита.

Още със промяната на Валерий Залужн и Зеленски даде поръчка за съществени кадрови промени в цялото управление на украинската войска, която към този момент втора година дава отпор на съветската експанзия.

Той стимулира кадровите промени със " стагнацията на въоръжените сили на Украйна на фронта и нуждата от рестартиране " освен на управлението, само че е на цялата картина на фронта.

Вчера Володимир Зеленски назначи с укази полковник Вадим Сухаревски и полковник Андрий Лебеденко за заместници на Отговорностите им надлежно ще бъдат безпилотните системи и развиването на потреблението на дронове и нововъведенията, по-специално софтуерния съставен елемент на армията и бойните системи. Ден преди този момент генерал-майор Анатолий Баргилевич бе назначен за нов шеф на Генералния щаб.

Самият Валерий Залужни в една от последните си изяви като главнокомандващ - обява за CNN - обоснова нуждата за смяна на тактиката на украинската войска с оглед тактическата обстановка .
 Москва упрекна в изменничество родения в Русия нов началник на украинската войска
Москва упрекна в изменничество родения в Русия нов началник на украинската войска

Според Кремъл назначението на Сирски няма да промени хода на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР