След оставката на Борислав Михайлов реших да се кандидатирам, защото

...
След оставката на Борислав Михайлов реших да се кандидатирам, защото
Коментари Харесай

Гонзо: Разликата между мен и останалите е, че аз съм вътре в БФС

" След оставката на Борислав Михайлов взех решение да се кандидатирам, тъй като минах всички равнища в българския футбол. Бил съм футболист, треньор и шеф. Смятам, че идната крачка е да бъда президент. Взех това решение в края на предходната година. Не знаех, че Михаил Касабов ще се кандидатира ", съобщи претендентът за президент на БФС Георги Иванов - Гонзо.

" Неприятно е, че има двама претенденти от Футболния съюз, само че всеки си върви по неговия път. С отлични връзки сме с Михаил Касабов. И до ден сегашен не мога да кажа неприятна дума за него. Сега сме съперници ", добави той.

" Всеки има право да избере каква акция да организира - положителна или отрицателна. Моята акция е положителна. Неведнъж споделих, че желая обединяване. Ние сме слаби, тъй като сме разединени. Ако аз печеля, би трябвало да спрем тази война. Аз ще подам ръка на другите кандидати, само че не знам дали ще я одобряват. В техния екип има хора, които могат да оказват помощ на Българския футболен съюз. Чух се с някои от претендентите - те са ми звънели, аз не съм ги търсил. Ние не сме врагове, а съперници. Всеки един има качествата да бъде президент.

Видял съм стратегиите на всеки един от тях, които почти съответстват. Имаме стратегия, призната от ФИФА и УЕФА, която би трябвало да приключи 2026 година. Ние вървим по нашия си път и сме в напреднала фаза. Ако печеля, през 2026 година би трябвало да се направи нова стратегия, с която да надградим. Когато пристигнах в БФС, към този момент беше почнала работа по тази стратегия.

Първото нещо, което ще променим, е Изпълкомът. Има доста негативи и позитиви в работата на някои хора в БФС. Структурата би трябвало постепенно и последователно да се трансформира. Трябва да се пипа доста деликатно и последователно.

Разликата сред мен и другите претенденти е, че аз съм вътре във футболния съюз. Трябва да се направи Изпълком със съществени и качествени хора. Това ще бъде органът, който ще взима решения и по-късно те ще се спускат надолу по веригата. Да, телевизионните права са наболяла тематика, само че не съм правист.

Навсякъде сме коментирали единствено истината. Клубовете са недоволни от тв правата, някои не са удовлетворени от материална база. Във Варна има проблем, във Велико Търново е друг казусът. Знам проблемите на клубовете. Аз би трябвало да намеря качествените хора в Изпълкома, с които да ги решим. Без помощта на страната нищо не можем да променим. За момента не желая да споделям имената от моя Изпълком. Ще го разглася, в случай че печеля. Това ще са хора с престиж и състояние в обществото. В последните години самият имидж на футболния съюз не беше добър. Няма да има президенти на футболните клубове в Изпълкома. Така ще има спор на ползи.

Не съм се виждал с професионалните клубове. Те са леко неутрални в тези срещи, които повеждам. Знам техните проблеми. Ще имаме задоволително време да се срещаме и да обсъждаме, в случай че печеля ", съобщи Иванов пред Спортал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР