След оставката и обвинението на Нено Димов съветът на управляващата

...
След оставката и обвинението на Нено Димов съветът на управляващата
Коментари Харесай

След оставката и обвинението на Димов: какво предстои за управляващите

След оставката и обвиняването на Нено Димов съветът на ръководещата коалиция сред ГЕРБ и " Обединените патриоти " би трябвало да се събере при започване на идната седмица, с цел да избрани негов правоприемник. Очакванията са новият претендент за министър на околната среда и водите да бъде препоръчан от " Обединените патриоти ", защото Димов бе от тяхната квота, препоръчан от Вътрешна македонска революционна организация. За правоприемник на поста в медии се разясняват двама души - депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов и отрасловият зам.-министър Николай Кънчев. Кои ще бъде препоръчан и утвърден - ще се разбере във вторник.

Промените в държавното управление евентуално ще изпреварят вота на съмнение към кабинета " Борисов 3 ", който Българска социалистическа партия възнамерява да внесе поради неуспеха в ръководството на околната среда и водите. В четвъртък и петък социалистите са поканили на диалози депутатите от Движение за права и свободи и " Воля ", с цел да търсят поддръжка за събаряне на държавното управление - опит, който се обрисува да бъде несполучлив, въпреки на " Позитано " 20 да настояват, че резултатите към този момент се виждат.

Ще покажат (ли) рога " патриотите "

Макар и вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов да дефинира ареста и отстраняването на Нено Димов като " показно ликвидиране " и " неправда ", защото по думите му той не е отговорен за водната рецесия в Перник, земетресения в обединението надали ще има.

" Не би трябвало да следим нещо трагично сред ГЕРБ и " Обедините патриоти ", само че е допустимо " Патриотите " да покажат рога, защото се трансформират в боксова круша. Поведението на Борисов е малко от рода " да разтовариш обичания строителен сектор от отговорност и да натовариш колегата ", счита политологът Първан Симеонов от " Галъп интернешънъл ". По думите му един от значимите въпроси е дали в този момент Движение за права и свободи ще усили въздействието си или не.

Според политолога Стойчо Стойчев Красимир Каракачанов е прагматичен човек и няма да провали формулата на ръководство. Така по думите му няма да се стигне до проекта на Движение за права и свободи да поддържа очевидно някакви решения на държавното управление, без да взе участие в него.

Кризата продължава

Последствията за държавното управление обаче може да зависят и от това какъв брой дълго ще продължи водната рецесия в Перник и дали ще има режим и в други градове. Според социолога Юрий Асланов въпреки и да не се стигне до разнобой сред ръководещите сътрудници, политическата рецесия продължава и тя може да се ускори.

" Отговорността на държавното управление за водната рецесия стои. Има справедливи фактори като суша, само че държавното управление няма проект за деяние. Ресорните министерства би трябвало да имат ограничения за разрешаване на проблемите ", счита Асланов, който е и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Според политолога Евгений Дайнов е прекомерно рано да се каже какви ще са следствията за държавното управление.

Освен водната рецесия в Перник новият министър на околната среда и водите ще би трябвало да се оправя и с други съществени проблеми като мръсния въздух (още четете тук).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР