След основен ремонт пуснаха за движение улица „Христо Г. Данов“

...
След основен ремонт пуснаха за движение улица „Христо Г. Данов“
Коментари Харесай

Отвориха за движение ремонтираната улица Христо Г. Данов в центъра на Пловдив

След главен ремонт пуснаха за придвижване улица „ Христо Г. Данов “ в Пловдив. Днес по обяд загражденията бяха отстранени персонално от кмета Иван Тотев, който бе подкрепят от кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов.

Ремонтът стартира на 11 февруари, като улица „ Христо Г. Данов “ бе изцяло преобразена в правата от Римския стадион до постройката на EVN. Разширени са тротоарите, положен е нов асфалт, заменени са плочките и е сложено ново осветяване. Заради разширението на тротоарите и въвеждането на паралелно паркиране, местата за коли се понижават от 53 на 29. За сметка на понижените паркоместа по „ Христо Г. Данов “ ще може да се стопира и от двете страни на улица „ Бетовен”.

Предстои поправяне на улица „ Христо Г. Данов “ и от постройката на електроразпределителното сдружение до бул. „ Руски “. Реконструкцията в тази част ще върви редом с идния ремонт на Дондуковата градина.

По думите на кмета Иван Тотев, през последните 7 години на процедура напълно е актуализирана значимата инфраструктура в центъра на Пловдив. Той бе безапелационен, че всичко това е направено качествено, като няма два пъти асфалтиран бул., а главните обекти от бул. " Марица-Юг " до улица " Иван Вазов " са изцяло актуализирани. Предстои довеждане докрай на огромните поправки на площад " Централен ", Голямата Базилика и построяването на нова изложба на улица " Гладстон ". " Така в идващия мандат ще може да се обърне внимание на периферни зони, като улициите " Опълченска ", " Любен Каравелов " и " Иван Вазов ".

Улицата ще бъде еднопосочна от Римски стадион към бул. " Руски ". Веднага след отварянето й, от общинска полиция започнаха да постановат и санкции на погрешно паркиралите коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР