След осем поредни конструкторски титли между 2014 и 2021 отборът

...
След осем поредни конструкторски титли между 2014 и 2021 отборът
Коментари Харесай

Мерцедес: Сезон 2022 е по-безболезнен в сравнение с Абу Даби 2021

След осем следващи конструкторски трофеи сред 2014 и 2021 тимът на Мерцедес приключи сезон 2022 във Формула 1 на третата позиция. В хода на акцията „ Сребърните стрели “ завоюваха единствено една победа, дело на Джордж Ръсел в Гран При на Сао Пауло. 
 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1 Серията на Хамилтън завърши! Британецът с първи нулев сезон във Формула 1
Разочароващата акция на Мерцедес бе вследствие на проблемите с държанието на W13, които затрудниха Ръсел и Люис Хамилтън, най-много в първата половина на сезона. По думите на шефа на основания в Бракли екип това е направило преглъщането на незадоволителното показване през сезона по-лесно, в сравнение с загубата на пилотската купа в Абу Даби през предходната година.
 Хамилтън няма самообладание да не би трябвало повече да кара W13 Хамилтън няма самообладание да не би трябвало повече да кара W13
Тогава Хамилтън се бе запътил към своята осма корона, преди противоречивите решение на Майкъл Маси да пропусне единствено част от затворените с обиколки коли и да рестартира надпреварата в последния тур, да разрешат на Макс Верстапен да изпревари британеца и да завоюва купата. Пилотът на Ред Бул бе с чисто нови меки сликове, до момента в който Хамилтън бе с доста остарели твърди такива, което направи задачата на нидерландеца доста лесна във финалната обиколка на миналогодишния шампионат. 

„ Определено предходната година беше по-трудна за преглъщане, тъй като тогава бяхме мощни. Начинът, по който тя приключи, за няколко секунди разбрахме, че нямаме късмет. Нещата бяха отвън нашия надзор. На мен това ми се случи за първи път, откогато бях младеж. В известна степен разбиранията ми за почтеност бяха разрушени.

„ Тази година нямаше такива крайности от прочувствена позиция, тъй като още от началото знаехме, че колата ни не е задоволително добра. Много рано разбрахме, че няма да си решим проблемите елементарно. Опитахме се да се фокусираме върху пистите, на които чакахме колата ни да се показва добре. Знаехме, че трасета като това в Абу Даби ще са повече ограничение на вредите.

„ Сега сами си бяхме отговорни за слабото показване, до момента в който в Абу Даби през предходната година имаше външна интервенция. Още от началото на сезона знаехме, че сме объркали колата, бързо осъзнахме, че другите са свършили по-добра работа с новите правила. Сезонът за нас приключи изцяло съгласно упованията, в това няма спор “, изясни Волф.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР