След оповестената днес информация за резултатите от проверката за статута

...
След оповестената днес информация за резултатите от проверката за статута
Коментари Харесай

Пеевски към министър Цеков: Незабавно да се върне храма Св. Николай Мирликийски на хората

След оповестената през днешния ден информация за резултатите от инспекцията за статута на храма " Св. Николай Мирликийски ", осъществена от Върховна административна прокуратурата по сигнала, подаден от народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев, съм задоволен от това, че се потвърдиха нашите обосновани догатки за това, че собствеността на храма е на българската страна. Това декларира съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, оповестиха от пресцентъра на партията.

" Очаквам министър Цеков неотложно да заведе дело за собствеността на храма. Като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес и храмът ще бъде отворен още веднъж за хората ", споделя още Пеевски.

Припомняме, че в края на септември месец тази година бе подаден сигнал до и. ф. Главен прокурор Борислав Сарафов за инспекция и определяне на собствеността на храма “Св. Николай Мирликийски " от народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев.



Причина бе експулсирането на предстоятеля на Руската православна черква в София и двама белоруски свещеници, които бяха упрекнати в шпионаж. Малко по-късно църквата затвори порти, а оттова се породи и разногласието дали това е в пълномощията й и коя страна е притежател на храма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР