След опита за военен преврат Турция е поискала седем пъти

...
След опита за военен преврат Турция е поискала седем пъти
Коментари Харесай

Писмо от умрял! Турция седем пъти си поискала Гюлен

След опита за боен прелом Турция е поискала седем пъти от Съединените американски щати да им предадат проповедника Фетхуллах Гюлен, само че седем пъти е получила отвод.

Турският министър на правораздаването Абдюлхамит Гюл съобщи, че Анкара е изпратила седем молби за екстрадицията на проповедника, който беше посочен за кукловод на опита за боен бунт, заяви „ Дейли Сабах “.

Отказът на Вашингтон провокира напрежение сред двете страни, които от дълги години са стратегически съдружници. Турският министър упрекна американците, че пазят Гюлен, откакто не подхващат нужните правни стъпки.

Турските управляващи настояват, че са дали нужните доказателства на Съединени американски щати за виновността на Гюлен, само че все пак няма позитивен отговор на настояването им за екстрадиция.

След опита за боен прелом в южната ни съседка беше оповестено изключително състояние, което продължава и до през днешния ден. То развърза ръцете на службите, които започнаха всеобщи чистки на всички равнища в страната. Хиляди бяха задържани и наказани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР