След окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС), селата, където

...
След окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС), селата, където
Коментари Харесай

БСП-Перник: ВАС осъди кмета Владимиров за десетократно увеличената такса смет

След окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС), селата, където живеят най-заможните хора в Пернишко (Кладница, Студена, Драгичево), ще заплащат най-ниската такса боклук, за разлика от другите двадесет обитаеми места, на които таксата ще бъде 10 пъти по-висока. Това е голяма неправда. Богатите ще заплащат малко, а бедните - в пъти повече. 

 

Кметът на Перник Станислав Владимиров сътвори този безпорядък в данъчната система на града. Той би трябвало да понесе цялата отговорност за предлагането, което направи преди две години и половина, с което десетократно усили такса боклук за пернишките села. Българска социалистическа партия тогава неотложно смъкна доверието си от него и се разграничи от дейностите му, напомнят от партията. Ние работим за обективна политика с грижа за хората.

 

Според решението на Върховен административен съд би трябвало да се възвръщат и надвзети суми на четирите огромни села за интервал от две години и половина. Откъде ще се вземат тези пари? Парите към този момент са изплатени на сметосъбиращата компания. Това значи нови задължения за перничани, поради голословното съгласно съда повдигане на промилите от страна на кмета Владимиров.

 

Настояваме кметът неотложно да реши казуса с другите налози за пернишките села. Този безпорядък и тази крещяща неправда би трябвало неотложно да се приключи.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР