След окончателното приключване на отоплителен сезон 2017-2018 г. "Топлофикация София"

...
След окончателното приключване на отоплителен сезон 2017-2018 г. "Топлофикация София"
Коментари Харесай

"Топлофикация София" ЕАД изготвя графиците за годишен отчет на уредите в жилищата на абонатите си

След окончателното привършване на отоплителен сезон 2017-2018 година "Топлофикация София " в качеството си на топлинен счетоводител към този момент изготвя графиците за доклад на уредите в жилищата на над 33 000 свои клиенти, оповестиха от сдружението.

Клиентите имат право на две дати за безвъзмезден доклад на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати наложително би трябвало да бъде в извънработно време. Ако нямат опция да обезпечат достъп до жилището на тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за самостоятелен доклад, която обаче се заплаща съгласно ценоразписа на съответната компания.

Потребителите би трябвало да знаят, че отчитането на всеки един апартамент в постройката оказва въздействие върху изравнителните сметки на останалите. Съответно, при в допълнение отчитане всички в границите на етажната благосъстоятелност получават поправени изравнителни сметки, се показва в известието.

Според настоящата Наредба за топлоснабдяването, когато клиентът е обезпечили достъп, само че желае да направи претенция, разполага със период от 30 дни след приемане на първата изравнителна сметка. Ако не е обезпечен достъп, потребителят може да изиска отчитане до 3 месеца след първата изравнителна сметки, само че не по-късно от 1 октомври. След приключване на този период не се одобряват рекламации и не се преработва изравнителната сметка. Изравнителните сметки имат директна връзка с определянето на месечните сметки за топла вода и парно през идващия отоплителен сезон.

Сметките за топла вода се пресмятат като количеството сила за затопляне на топлата вода от последния изравнителен интервал се раздели на 12 и се умножи по настоящата цена. Така сумите за топла вода в семействата са предвидими за година напред. Ако в обособени парцели няма инсталиран самостоятелен водомер за топла вода, или той е развален, или пък не е обезпечен достъп за доклад, тогава се начислява разход по 140 литра топла вода на жител за едно денонощие на ползване.

Освен това, при правенето на изравнителната сметка разликата сред количествата вода, измерени от общия водомер за топла вода и сумата от показанията на самостоятелните водомери, ще бъде разпределена върху сметките на парцелите без водомери за топла вода. От през днешния ден мартенските сметки за парно и топла вода към този момент са разполагаем на потребителите на интернет страницата на сдружението - www.toplo.bg, и в Центровете за обслужване на клиентите.

През март 2018 година междинната месечна температура е била + 6 градуса, до момента в който през март 2017г. междинната месечна температура е била + 9 градуса. В резултат от по-ниската температура през март 2018 година фактурираната топлинна сила за месеца е 527 607 МВтч, до момента в който през март 2017 година на клиентите са фактурирани 368 790 МВтч топлинна сила. В резултат на тази разлика в месечните температури на двата месеца, надлежно и корекционния коефициент за март 2018 година, е по-висок, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР